17 Şubat 2022 Perşembe

Free Guy

 


Free Guy, ABD 2021.

Free City isimli bir şehirde sıradan bir yaşamı olan ana karakterimiz Guy için her gün birbirinin tekrarıdır. Bir bankada çalışan Guy’ın yaşamı; evi, çalıştığı iş ortamı ve her sabah kahve almak için uğradığı kafe ortamı arasında geçmektedir.

Aslında bir oyunda yine oyun karakteri olan Guy, sanal ortamdaki yanıltıcılığın ve tekdüzeliğin farkında olmaksızın her yeni güne tekrar tekrar başlamaktadır. Oyundaki karakterler kendi aralarında seviyelere ayrılmıştır. Gözlük takan karakterler daha üst seviyede olmaktadır. Guy ve diğer gözlüksüz insanlar bunun sebebini sorgulamaksızın oyunu oynayan gerçek insanların komutlarını yerine getiren oyun karakteri olma görevini gerçekleştirirler. 

Guy, bir sabah yine kahvesini alıp işe gittiği esnada yoldan geçmekte olan gözlüklü bir kadın karaktere aşık olur. İşte o günden sonra Guy’ın hayatı sanal dünyada gerçek benliğini fark edip keşfetmesiyle değişmeye başlayacaktır. Sanal dünyada kendini fark eden ilk yapay zeka oyun karakteri olan Guy, çevresindeki diğer insanların da kendilerini fark etmesini sağlamaya çalışır. Ancak bu zorlu yolda gerçek dünyada onun karşısına engeller çıkartacak olan birtakım kötü düşünceli insanlar çıkacaktır.

Ryan Reynolds, Jodie Comer’in başrollerini paylaştığı film; aksiyon, komedi ve bilim kurgu türünde. Filmde ayrıca çok kısa süreliğine de olsa Chris Evans’ı da görüyoruz. Filmde gerçek görüntülerle birlikte sanal bir ortamda geçtiği için ara ara oyun içinde yer verilen animasyon görüntüleri filme çok güzel bir renk katmış.

7 yorum:

  1. Bak şimdi merak ettim. Gidip bir bakayım hemen. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim ve geldim. Cidden çok eğlenceli bir filmdi. Tavsiye için teşekkürler. :)

      Sil
    2. okurix,
      İzlemiş ve beğenmiş olmana çok sevindim. :) Rica ederim. ^-^

      Sil
  2. hımmm eğlenceli herhalde, izlenir, captain america da var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Ryan Reynolds'un filmlerini seviyorsan kaçırma derim. :) Captain America'yı bir türlü izleyemedim. :)

      Sil
  3. güzel bir yapım gibi, bazen hepimiz böyle hissederiz bence bir de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Kesinlikle. Kurgusu, gerçek hayata yakın bir filmdi.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER