11 Temmuz 2019 Perşembe

ÇAVDAR TARLASINDA ÇOCUKLAR



çavdar tarlasında çocuklar


Çavdar Tarlasında Çocuklar, J. D. Salinger. Yapı Kredi Yayınları, 198 sayfa.

Kitabın baş karakteri Holden. Kitapta olan olaylar da çoğunlukla Holden'ın etrafında geçiyor. Ve bize yaşananları Holden'ın ağzından anlatıyor.

Holden Caulfield, New York'lu bir burjuva ailesinin oğlu. Okumak için başka bir şehre gönderiliyor. Burada yeni arkadaşlıklar ediniyor. Yeni insanlar tanıması ona yeni anılar da kazandırıyor. 

Kitapta Holden, hayatında var olan insanlardan bahsediyor. Onların karakterlerini, davranışlarını gözlemleriyle birlikte betimleyerek anlatıyor. Baş karakterin iç konuşmalarını da fazlasıyla görüyoruz. 

Holden ve arkadaşları arasındaki sorunlar, farklı bir şehirde yaşam, yeni yüzler ve yeni bir ortama uyum sağlama süreci ön planda. Bir süre sonra okuduğu okuldan bazı sebeplerden dolayı atılıyor ve burayı terk edip tekrar New York'a dönmek zorunda kalıyor. 


Kitabın adını ve yorumlarını fazlasıyla görünce ben de okuma listeme almıştım. Kütüphaneye gittiğimde rafta görünce hemen aldım ve okudum. Açıkçası çok da tatmin etmedi beni kitap. Bu yüzden kitabı çok fazla yüksek beklentiler içerisine girerek okumamanızı tavsiye ederim. 





7 yorum:

  1. Bu kitabı yarısına kadar okudum. Tamamlamak hala nasip olmadı. Araştırdığımda yazarının hayli ilginç bir karakter olduğunu öğrenmiştim. Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için teşekkürler. Çeşitli konularda yazdığım yorumlarımı okumuş muydunuz?

    YanıtlaSil
  3. ben de aksine çok severek okudum Holden'i. Tam bir ergen, herkesin çocuğu olabilecek her şeye muhalif bir tip bence okunması gereken bir kitap falan :) diyerek Holden gibi tamamlayayım yorumumu

    YanıtlaSil
  4. heey holden, önemli kitap ama tabii bize yabancı bir kültür değil miii :)

    YanıtlaSil
  5. Bu kitabı ben de her yerde duyunca büyük bir beklentiyle aldım ve okudum. Ama benim de beklentimi karşılamadı. Hatta şu an farkettim ki hatırlamıyorum bile. Belki de kafamın yoğun olduğu bir dönemde okumuştum, kim blir...

    YanıtlaSil
  6. Biz de bu kış arkadaşlarımla okuyacağız. Kitabı sevmeyenler, sevenlerden çok gibi geliyor bana da :D Bakalım ben ne düşüneceğim :))

    YanıtlaSil
  7. Ben bu tür populer kitapları halk kütüphanesinden alıp okuyorum.Beğenirsem kutuphaneme alıyorum.böylelikle hayal kırıklığına ugrasam bile dahi zarar görmüyor

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER