15 Aralık 2019 Pazar

'' Öğretmenim, her gün bize gelsen olmaz mı? ''





Sevgili okur,
Tarihlerden on beş aralık. 
Günlerden pazar. 
Geçtiğimiz hafta ilk çalıştığım iş yerinden bağımızı kopartmadığımız bir öğrencimin annesinden mesaj almıştım. Mesaj üzerine anneyi aradım ve beni pek de mutlu etmeyen şeyler işittim.

Öğrencim M., okumaya ilk geçirdiğim öğrencimdi. Bir yıllık çalışmamın sonucu o kurumdan ayrılmıştım. Bu süreçte de öğrencim defalarca öğretmen değişimi yapıyor, üstüne değiştirdiği her öğretmene beni anlatıyor kıyaslamalara giriyordu. Bu durumu ev ortamına da taşımaya başlamış son günlerde. Evde de benden bahsediyormuş. Bu durum beni mutlu etse de öğrencimin eğitimi açısından pek sağlıklı davranış değildi. Son günlerde de özel eğitime gitmemeye başlamış.

Böyle olunca görüşmeye karar verdik. İşten ayrıldığımdan beri telefon üzerinden görüşsek de birbirimizi hiç görmemiştik. Bu buluşmanın öğrencime iyi geleceğini düşünerek kabul ettim. İlk kez bir veli ev ziyareti gerçekleştirdim. 

Hani küçükken sende duruşuyla, öğretim yöntemiyle, konuşmasıyla, davranışıyla etki eden bir öğretmenine saf masum  bir sevgi beslersin ya ve onu asla unutamazsın, işte o öğrencimde de bu duygular var bana karşı. Bu tarifi imkansız bir his benim için. 

Görüşmemiz ise gayet güzel geçti. 
Böyle iyi hadiseler yaşadıkça hep iyi ki diyor şükrediyorum.

Huzurlu geceler sevgili okur!

11 yorum:

  1. Kişiye verdiğiniz değer bir öğretmen edasını tatmin ediyor bence. Bu saygıya şahan bir durum öncelikle sizi mesleginizin verdiği sorumluluk duygusuna sadık olmanız nedeniyle tebrik eder bu keyifli anınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  2. ay anlatabildin mi bariiii yaaa öğrencine yanii işte çalışması lazım hatta senin için senin mutluluğun için çalışsııın :)

    YanıtlaSil
  3. Siteniz içeriğini ve temasını beğendim.Emeğinize sağlık,sizi takibe aldım.Zaman ayırmak isterseniz sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın.

    https://www.fragmanlarizle.com/

    YanıtlaSil
  4. Bu tür olaylar gurur verici olsa da dediğin gibi sıkıntılı durumların oluşmasına da neden olabiliyor maalesef.

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel masum bir varlık tarafından böyle sevilmek. Öğretmen sevme kısmını anlamam zor, zira liseye kadar bana bulaşmasalar da şahsına münhasır, diktatör öğretmenlerim vardı hep.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel, manevi tatmini yüksek bir meslek öğretmenlik. Keşke bütün öğretmenler çocuklar için ne kadar önemli olduklarını fark etseler.

    YanıtlaSil
  7. Öğretmenliğin en güzel yanı bu olsa gerek :))

    YanıtlaSil
  8. Güzel düşünceleriniz için çok çok teşekkür ederimm. :)

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar güzel. Umarım ben de mesleğe geçince öğrencilerimde sizin gibi güzel bir iz bırakırım 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah güzel anıların ve deneyimlerin olur sevgili Gonca. :)

      Sil
  10. Tarifi imkansız bir his.. Böyle anlatınca bile gözleri doluyor insanın. :')

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER