17 Ocak 2021 Pazar

İnsanların İki Yüzü

 



Kimi insanlar yüzlerinde birden fazla maskeyle dolaşmayı sever. Aslında sevmekten de öte bir davranıştır bu. Bu maskeler o kişinin karakterine, ruhuna işlemiştir. Bedeniyle bir bütünlük kazanmıştır. İnsanlara yalan söylerken, onları kandırırken kısacası kendi işini görene kadar sizin istediğiniz şekle ve kılıfa uygun bir maske bulurlar, öyle de davranmaya devam ederler. Peki neden?


Çünkü böyle insanlar bu şekilde yaşamaktan mutluluk duyarlar. Duygu sömürüsü, insanları kendi amaçları için kullanmak sıradan oluvermiştir. Ve bunlarla da doyuma ulaşırlar. Kendilerince bir başarı elde etmiş düşüncesine kapılırlar. Karakterlerine sinmiştir bu maskeler. Can çıkar huy çıkmaz dememişler boşuna. İnsanların kötü huyları da mezara kadar kendileriyle birlikte oluyor. 


Madden ve manevi olarak sizi sömüren insanlardan uzak durun. Elbette bunu hemen fark edemeyiz fakat bunu anladığımız vakit de o insanları yakınımızda tutmamak adına elimizden geleni ardına koymamamız gerekiyor. Çevrenizde size gerçekten değer veren, sevgisi saygısı hakiki olan az dostlarınız olsun, fazlası da uzak olsun. 

10 yorum:

  1. Kaleminize sağlık 😊 az ve öz dost diyorum kalabalıklara gerek yok samimi bir kalp sizi anlayan bir incelik ne yazık ki çok az insana özel oluyor... Hatta kimi zaman üzücü de oluyor bu durum. O maskeyi anladığınız zaman yalnızca kalpten bağ kurabilen insanlar çevreniz de olsun istiyor insan ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. camdandusler,
      Düşünceleriniz için teşekkür ederim. :)
      Samimi insanlar dediğiniz gibi çok az. Üzücü olsa da zararın neresinden dönülse kardır gözüyle bakıyorum. Böyle insanların kendi iç dünyalarında da pek mutlu olduğunu da düşünmüyorum.

      Sil
  2. Aklıma Maskeli Balo diye bi şarkı vardı o geldi..

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. deeptone,
      Yazacak çook şey var da bu kadarını yazabildim bu yazıda. ^-^

      Sil
  4. çok doğru ki bu söyledikleriin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizgemi,
      Evett, Allah kalbi güzel insanlarla karşılaştırsın bizleri. :)

      Sil
  5. Bu yazıyı okuyunca geçen izlediğim bir dizideki sahne geldi aklıma. Maskeler hakkında değil ama paylaşmak istiyorum. Yalanlarla ilgili konuşuyorlardı. Hepimiz aslında yalancıyız. İnsanlara görünmek istediğimiz hal için yalanlar söylüyoruz. Hak eden insanlar için ise gerçek halimizi gösterip yalan söylemiyoruz diye. Artık içinde bulunduğumuz dünya maske ve yalanlarla dolu ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca,
      Çok güzel bir tespitte bulunmuş izlediğin dizi. Gerçekten de senin de bahsettiğin gibi. Bazen bizler de yalanlara sürükleniyoruz, sürüklenmek zorunda bırakılıyoruz belki de. Toplumun baskısı da bunda etkili diye düşünüyorum.
      Bizi hak etmeyen insanlara karşı maske takmaktansa onlardan uzaklaşmak da en doğrusu.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER