15 Ocak 2021 Cuma

Yılın İlk Karı

 




Günaydın sevgili okur,
Günün ilk saatlerine kar yağışı ile başladık. Sabah uyanıp perdeleri açtığımda dışarıda yağan karı görmek içimi neşeyle ve mutlulukla doldurdu. Az da olsa hala daha kar yağmaya devam ediyor. Sabahın erken saatleri olmasına rağmen dışarıdan çocuk sesleri duyulmaya başladı.

Sabah ilk işlerimden biri de mutfak penceresine uğrayan misafir kuşlarımıza biraz bulgur ve ekmek içi koymak oluyor. Günden güne soğumaya başlayan havalarda onları da unutmamak gerekiyor.

Yılın ilk karı.
Kahvaltımı yapıp, sımsıkı giyinip, atkımı ve eldivenlerimi takıp dışarıda yürüyüş yapmak istiyorum. Bu yılın ilk kar yağışında yapmak istediğim bir şeydi. 

Çocukken kış biraz daha farklı geçerdi. O zamanların İstanbul'una daha çok kar yağardı. Yollar kapanır, arabalar sokaklara çıkamaz olur hatta okullar bile tatil edilirdi. Biz de fırsattan istifade günü karlarla oynayarak geçirirdik. Kardan adamlar yapılır, evden burnu ve gözleri için havuç zeytin getirilirdi. Kartopu savaşları da o güzel kışların unutulmazlarından biriydi elbette.

Bu hafta sonu daha fazla kar yağışı bekleniyormuş. Dilerim öyle olur ve çocukluğumuzda yaşadığımız o güzel kışları tekrar yaşarız.
Huzurlu günler!


13 yorum:

  1. Hadi hayırlısı olsun kar, kar, dediler; yağdı sonunda memleketin dört bir yanına :)

    YanıtlaSil
  2. oleey kendim görmüş kadar sevindiim umarım kardanadam yapabileceğin kadar yağaar :) kuşlar için ekmek ve bulgur eveet unutmamak lazım onları daa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizgemi,
      Dün akşamdan beri kar yağıyor. Nasıl mutluyum nasıl. *-* Evet bu sabah da yem koydum, sokak hayvanlarını unutmamak lazım. ^-^

      Sil
  3. Ben çocukken manisa'dayken hiç kar yağmazdı, hep istanbul'a yağardı. Şimdiyse istanbul'a yağmıyor ve manisa'da lapa lapa kar yağıyor şu an. Biraz hüzünlüyüm :'(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakura,
      Dün çok güzel yağmaya başladı kar. Bugün de devam ediyor. ^-^

      Sil
  4. Sıcak bir fincan kahve eşliğinde yağan o taneleri seyretmek, saymak tek tek..Pırıltılarına bakmak o buz tanelerinin ..Hoş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Zamanı,
      Evet inanılmaz keyifli bir an olurdu. *-*

      Sil
  5. Ah ne güzeldi sabah dışarıyı bembeyaz gördükten sonra haberleri açıp acaba okullar tatil mi diye baktığımız günler. :)

    YanıtlaSil
  6. İlkay,
    Buraya geceden beri lapa lapa kar yağıyor. Ben de kış insanıyım. Tam tersiyiz. :)

    YanıtlaSil
  7. ne güzel senin orda kar biraz tutmuş ne hoş gözüküyo yaa, genelde çamur görüyom ben :) kuşlar hımms aklımda olsun saool :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      İki gündür çok güzel kar yağıyor. Çok mutluyum. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER