1 Ocak 2021 Cuma

COLD EYES

 




Cold Eyes, Güney Kore 2013.

James adında bir adam beraberindeki birtakım suç örgütü ile büyük soygun işleri yaparak yüklü miktarda paralara sahip olur. James, bu takımın beyni gibidir. Takımdaki diğer üyeleri örgütler ve hırsızlık planlarını da kendisi yapıp yönetir. 

Kore'nin özel bir suç birimi tarafından aranan James ve takım arkadaşları bir türlü yakayı ele vermezler. Yaptıkları hırsızlıklar son derece kusursuz işlemektedir. Fakat bir gün özel suç birimine Ha Yoon Jo adında çaylak bir dedektif katılır. Bu kadının özel bir yeteneği vardır. Bulunduğu bir mekanda odaklandığı insanların yüzlerini unutmamakla birlikte olayları da net bir şekilde hatırlamaktadır.

Genç çaylak dedektif, özel suç birimine kabul edilir ve burada yeni ekibiyle Gölge lakabıyla bilinen adam ve çetesinin izini sürmeye başlar. Ancak Gölge olarak bilinen bu kişi hiç de hafife alınacak biri değildir. 

Aksiyon, polisiye, gerilim türündeki filmin dövüş sahneleri çok gerçekçi bir şekilde izleyiciye yansıtılıyor. Ayrıca filmin konusu ve oyuncuların performansları da çok iyi.

11 yorum:

 

BİRPEMBESEVER