18 Ocak 2021 Pazartesi

Sulu Boya ile Küçük Çizimler








Bugün yaptığım bu çalışmayı daha küçük çizimler üzerinde sulu boya ile denemek istedim. Ortaya çıkan bu çalışmamda kullandığım malzemeleri ve yapım aşamasını anlatacağım.




Sulu boyaya başlamadan evvel öncelikle kurşun bir kalemle sulu boya kağıdına boyamak istediğim çizimleri kaba taslak bir şekilde bastırmadan çizdim. Sulu boya kağıdına resimde görmüş olduğun gibi çizimlerimi yapıyorum. Daha sonra da çizimlerin üzerinden ince uçlu siyah mürekkepli çizim kalemiyle geçiyorum. Benim kullandığım kalem Micron Sakura 005 numara.




Çizimlerin de üzerinden geçtikten sonra sıra en keyifli kısma geliyor elbette. Sulu boya ile renk karışımları elde ediyorum. Bu yapan kişinin isteğine kalmış bir durum. Ben de  hem elimdeki renkleri kullanarak hem de renk karışımları elde ederek ortaya yeni renkler çıkartmaya çalıştım. 

Boyamaya başlamadan önce en önemli şey boyama çalışması yapacağınız sulu boya kağıdını kağıt bantlar ile zemine sabitlemek olacak. Eğer bu sabitleme yapılmazsa sulu boya kağıdınızda kabarmalar meydana gelecektir.

Boyamada kullandığım fırçam ise Bigpoint'in 2 numaralı ince uçlu fırçası. Böyle fırçalar küçük desenli çalışmalarda oldukça iyi iş görmekte. 




Bugün ortaya keyif alarak yaptığım bir sulu boya çalışması çıkıverdi. 
O halde fırçanın renklerle buluştuğu güzel günlere sevgili okur!




14 yorum:

  1. aaa süper olmuş bu yaaa botanikçi gibiii :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. aa kağıdı sabitlemek hiç aklıma gelmemişti bi de kağıt gramajı önemliymiş onu da bilmiyorum bu yüzden sulu boya ile pek anlaşamıyoruz kötü oluyor o yüzden hep kuru boya ile çalıştım :D çok güzel yapmışsıın böyle minik çizimlere bayılıyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizgemi,
      Kağıdı sabitlemeyince sulu boya kağıdında kabarmalar oluyor. Bu da hoş bir görüntü olmuyor ne yazık ki. :')Evet gramajı da 300 gramdan az olmamalı Kuru boyalarla da çalışmak keyiflii. Teşekkür ederim güzel yorumun için. ^-^

      Sil
  4. Cok guzeller. Ellerinize saglik. :)

    YanıtlaSil
  5. 2 aydır suluboya kursuna gidiyorum ve çok severek yapıyorum. Bu çalışmalar harika omuş, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentos,
      Ne kadar güzel, dilerim ortaya iyi çalışmalar çıkartırsınız. :)
      Teşekkür ediyorum. ^-^

      Sil

 

BİRPEMBESEVER