10 Mayıs 2021 Pazartesi

Echeveria Lilacina Bakımı

 



Mart ayında almış olduğum bitkim güzelce büyümeye devam ediyor. Öyle mutluyum ki sevgili okur. Özenle baktığım bir canlının gelişim gösteriyor olması mutlu hissetmemin sebeplerinden biri.

İki ay önce Ikea'dan almış olduğum bu sukulentin adını da öğrenmiş oldum. Bitkimin adı Echeveria Lilacina. Bilindiği üzere birden fazla kaktüs ve sukulent çeşitleri var. Bu çeşitliliğe göre de her bitkinin kendine özgü özellikleri oluyor. 

Birbirinden farklı renklere sahip olan Echeveria'lardan bendeki olan rengi yeşil ve pembeye dönük yapraklı olanından. İlk aldığım zamanda hemen toprak değişimini gerçekleştirmiştim. Bununla ilgili yazımı da burada paylaşmıştım. Aldığım ilk haline göre yandan bir filiz daha veren sukulentim çiçeklenmeye hazırlanıyor. Görünüşe göre de pembe çiçekler açacak.




İki aydır gözlemlediğime göre bu tür güneş ışığını çok seviyor. Sabah ve öğlen güneşini alan bitkim iki aylık bir sürede böyle bir gelişim gösterdi. Ancak şunu belirtmeliyim ki sularken bitkinin yapraklarına su değdirmemeye özen gösteriyorum. Çünkü yaprakları kuruyabiliyor. Bu yüzden de yalnızca toprağın üzerine suyu dökmeye dikkat ediyorum.

Su verirken yine bir parmağımı toprağın içerisine batırarak kuru ise suyunu veriyorum. Bu işlemle de toprağınızın nemli olup olmadığını, bitkinizin suya ihtiyaç duyup duymadığını anlayabilirsiniz.

Bitkiyi suladıkça tabanda kalan yarakların ise zamanla kuruyor olması çok normal. Bu yaprakları gövdeden ayırabilirsiniz. Bitki iyi bir gelişim gösteriyorsa baş kısmından yavru yaprakların çıktığını görebilirsiniz.

Echeveria Lilacina en sevdiğim sukulent türlerinin başında yerini almış durumda. Bu sukulent türüyle ilgili deneyimlerimi seninle paylaşmak istedim sevgili okur. 
Huzurlu ve mutlu akşamlar!


3 yorum:

  1. oyy evet sen çiçekçi de sayılırsın, gezici, boyayıcı, izleyici, okuyucu bir deee :)

    YanıtlaSil
  2. İlkay,
    Teşekkür ediyorum güzel yorumun için. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER