18 Kasım 2023 Cumartesi

Balerin

 


Ballerina, Güney Kore 2023.

Ok Ju, en yakın arkadaşı olan Min Hee’nin ani ölümüyle sarsılır. Min Hee, baleyi çok seven bir baletti. Neşeli ve renkli karakteriyle; sakin, ağırbaşlı, karamsar ruh haline sahip olan Ok Ju’ya yaşam enerjisi verir ve onu her zaman desteklerdi.

Ok Ju ise ailesini küçük yaşta kaybetmiş olmanın hüznünü içine atmış ve hayatta tek başına mücadele etmenin zorluğunu üstlenmiştir. Hayatta ilk ve tek arkadaşı Min Hee’nin ölümü onu fazlasıyla sarsmış ve ardında bıraktığı gizemli bir not ile onu ölüme sürükleyen insanlardan intikam almasını vasiyet etmiştir. Ok Ju kaybettiği arkadaşıyla yaşadığı anıları kalbinde yaşatırken diğer yandan ise onu hayattan koparan insanlardan intikam almak için peşlerine düşmeye hazırdır.

Arkadaşının son dileğini yerine getirmeye kararlı olan genç kadın intikam duygusu ile yanıp tutuşur. Öyle ki karşısındaki kötü adamların ne kadar korkutucu ve karanlık insanlar olmasını umursamaz. Aklındaki tek düşünce geriye kalan mektuptaki dileği yerine getirmektir. 

Filmdeki ana karakter Ok Ju’nun inişli çıkışlı duyguları, kaybettiği arkadaşıyla geçirdiği anılar filmin işlenişinde bizlere sunuluyor. Film aksiyon, gerilim türündedir.

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. deeptone,
      Beğenmene sevindim. Umarım bu film de hoşuna gider. :)

      Sil
  2. Şu an izlemek istediğim başka filmler var ama konusu güzelmiş. Öneri için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar çok fazla intikam konulu filmler diziler yapılıyor. Konu zekice işleniyorsa ilgi çekici oluyor. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Kore dizisi şu sıralar pek izleyemiyorum nedense. Bu film bol aksiyonlu bir filmdi hatırladığım kadarıyla.
      Rica ederim. :)

      Sil
  4. Ne güzel çeşit çeşit filmler. Bir şeyler izlemek isteyip izleyemediğim bir dönemdeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senay Bn,
      Öyle dönemler zaman zaman ben de yaşıyorum. Dilediğinizi yapmak en iyisi bence. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER