15 Kasım 2023 Çarşamba

Maskemizi Unutmayalım

 


Havaların bir gün güneşli bir gün yağmurlu olmasından ben de mahrum kalmadım ve etrafta insan avına çıkmış salgına yenik düştüm. Bir ay kadar önce hafif burun akıntısı ve soğuk algınlığı ile ucuz atlattığımı düşünmüşken birkaç gün öncesinde halsizlikle başlayan ve beraberinde ateş, burun akıntısı, baş ağrısı, eklem ağrılarıyla bir zamanlar geçirdiğim koronayı aratmayan o anları yine tekrar yaşadım. Bugün daha iyiyim. Her gün farklı bir belirti ile karşılaşıyorum. Bugüne ise öksürük ve burun akıntısı eşlik ediyor. 

Korona ile birlikte gelen kapanma günlerini çok çabuk unutmuş olacağız ki sosyal hayatta maske takmayı ihmal eden nice insan var. Özellikle yoğunluğun ve kalabalığın fazla olduğu şehirlerde maske kullanımına daha çok dikkat edilmeli diye düşünüyorum. En azından hasta olan ya da olacağını düşünen kişiler toplu taşıma araçlarında ya da kapalı alanlarda maske kullanmalı. Kişinin hem kendini koruması hem de çevresindeki insanlara bulaştırma riskini minimum düzeye indirmesi açısından önemli.

Ülkemizde maske kullanımı koronadan önce de pek yaygın değildi. Korona ile birlikte maske kullanma yaygınlaşsa da sonrasında rehavete kapılıp çoğumuz maskeleri kenara kaldırmış olduk. Yakın zamanda siparişini verdiğim yeni maskelerim bugün elime ulaştı. Mevsim geçişlerinin yaşandığı ve havaların çok değişken olduğu bu günlerde ortak alanlarda ve toplu taşımalarda maskelerimizi takmalıyız.



10 yorum:

  1. Yarınları düşünmeden yaşamaya alışmış bir toplumda bazı alışkanlıkları sürdürmek zor geliyor insanlarımıza. Büyük geçmiş olsun. Birkaç gündür benzer sıkıntıları ben de yaşıyorum. Hastane ortamlarına maskesiz hiç girmiyoruz. Ancak normal ile anormal bazen yer değiştiriyor. Sanki maske takmamak normal gibi .biz kendimizi farklı hissediyoruz.
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Abalı,
      Gerçekten de öyle.. Bazı alışkanlıkları toplum içerisinde sürdürmek bazı insanlara zor geliyor.. Çok teşekkür ediyorum, size de çok geçmiş olsun. Çevremde sık duymaya başladım ben de. Korona belirtilerini gösteren soğuk algınlığı, grip gibi bir rahatsızlık.
      Kendinize çok dikkat edin, iyi bakın..
      Sevgiler benden de.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Yüreğimin İklimi,
      Teşekkür ediyorum..
      Çok iyi yapmışsınız, ben de maskelerimi kullanmaya başladım.

      Sil
  3. Maske takma alışkanlığı kazanılmalı bence de. Hem hasta olduğumuzda, hem hastalıktan korunmak istediğimizde.
    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senay Bn,
      Kesinlikle. Hem insanın kendi sağlığı için hem de çevresindeki insanlar için büyük önem taşıyor.
      Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  4. geçmiş olsun. kalabalıka girersem takayım barik ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Teşekkür ederim. Evet, kalabalık ortamlarda dikkat etmek gerek. Havalar da çok değişken. :')

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun. Umarım bir an evvel sağlığına kavuşursun.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER