9 Kasım 2023 Perşembe

Malezya’ya Giden Mektup

 


Sevgili okur, 

sabaha sağanak yağışla başladık. Gün doğmaya yakın öyle güzel yağmur yağdı ki. Cama vuran yağmur sesine güneşin doğuşunu haber veren kuş sesleri de eşlik etti.

Farklı ülkelerden mektup arkadaşlarım olduğunu ve onlarla mektuplaştığımı çok kez burada seninle paylaştım. Çok uzun zamandır mektup göndermiyordum. Buna en büyük etken ilk başlarda Corona’ydı. Sonrasında artan ve artmaya devam eden gönderi ücretleri eklendi. Ama içimdeki mektuplaşmak sevgisi tüm bunlara rağmen hiç mi hiç eksilmedi.

Bugün güne içimde hoş bir heyecanla başladım. Çünkü upuzun bir aradan sonra yeniden mektup gönderecektim. Malezya’da yaşayan mektup arkadaşım için. Aramızdaki sevgi ve samimiyet iki kız kardeşinki gibi. Dün akşam özenle mektubumu yazmaya başladım ve güzelce süsledim. Yakın zamanda yaptığım Arkeoloji Müzesi’nden aldığım kartpostallardan bir tane hazırlayıp pulunu da üzerine yapıştırdım.




Zarfın içine benden anı olarak kalması için ona bir bileklik de koydum. Mektuplarımın yanına bebeği için aldığım kıyafetleri de paketledim ve bugün postahanenin yolunu tuttum. Çok şükür ki kolaylıkla kargolandı ve paketim artık Malezya yolcusu oldu. Dilerim ulaştığı yere sağ salim varır ve mutluluk, sevinç, tebessüm getirir.

Yavaştan da olsa mektuplaşmak için yeniden ilk adımı atmış gibi görünüyorum. Mektubum sahibine ulaştığında burada yeniden seninle paylaşmak dileğiyle sevgili okur.

Huzurlu ve mutlu günler seninle olsun.

14 yorum:

  1. Ben bile kendimi iyi hissettim. Mektubun sahibi eminim çok mutlu olacaktır. Mektup arkadaşlığı başlı başına çok güzel görünüyor ama birini mutlu edebilmek de ek bir mutluluk olmalı. Umarım başka aksilikler yaşamadan bu güzel alışkanlığını sürdürebilirsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay,
      Mektup arkadaşlığı çok güzel bir hobi. Bana kalırsa, mutluluğun paylaştıkça çoğalmasına örnek olabilecek eylemlerden biri de mektuplaşmak.
      İnşallah sahibine sağ salim ulaşır. :)
      Teşekkür ederim mutluluğuma ortak olduğun için. :)

      Sil
  2. Bayılıyorum senin bu zevkine ve gülümseyerek okuyorum her seferinde, sanırım bunda iletişimin çok daha zor olduğu yıllarda böyle keyifli bir uğraşımın olması önemli bir etken... hem seni anlıyor hem de sanki sayende o yılların tadını yaşıyorum. Ve şansıma seviniyorum çünkü o zaman bu işin maliyeti bugünkü kadar yüksek değildi. P.T.T.'miz gerçek bir dosttu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      O yıllarda mektuplaşmak, eminim ki daha kıymetliydi. Şimdilerde ne yazık ki aynı hassasiyeti ve önemi posta şirketlerinde görmek pek mümkün değil.
      Anlamlı yorumunuz için teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  3. malezya dizilerini sevdiğim için çok sempatik buluyorum onları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Evett, Malezya dizileri de izliyordun. Ben fırsat bulamadım henüz. :)

      Sil
  4. Çok hoş gerçekten tebessüm ettiren hayran bırakan bir dostluk bulmuşsunuz sadece sevgi barindiran dil bilmenizin avantajı da var. Biz Türkiye'de ki dostlukları ihmal eder olduk tebrik ediyorum Allah bizlere de nasip eylesin lütfu keremiyle 🤲🌹🕋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonsuzluk ve Ötesi,
      İnşallah bir gün mektup arkadaşımla yüz yüze de tanışırım. :)
      Teşekkür ediyorum güzel cümleleriniz için. :)

      Sil
  5. Ah öyle uzun zaman oldu ki mektup göndermeyeli, yazıyı okuyunca fark ettim nasıl özlediğimi. Mektup yazmanın, postalamanın ve ulaşmasını beklemenin heyecanını ancak yaşayan bilir. Dilerim kolaylıkla ulaşır sahibine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulut Abla,
      Korona ile birlikte mektup severler olarak hobimize ara vermiş olduk. Ben de yakın zamanda yeniden mektuplaşmaya başlayınca mektup yazmayı ve göndermeyi özlediğimi fark ettim. Dilerim sen de en yakın zamanda mektuplaşmaya yeniden başlarsın.
      İyi dileğin için teşekkür ederim. :)

      Sil
  6. Yazmayı, dolayısıyla mektuplaşmayı ben de çok sevenlerdenim. İstanbul'da öğrenciliğim sırasında Adana'daki aileme çok uzun mektuplar gönderirdim. 3-4 sayfa olurdu. Ortaokul ve lisede İngilizce öğretmenlerimiz yurt dışından mektup arkadaşı edinmeyi teşvik ederlerdi. PTT 90'lı yıllarda 2000 yılına mektup kampanyası düzenlemişlerdi. O mektuplar fark yaratmıştı. 10 yıl sonra sahiplerinin eline geçti.
    Bazen mesajlarda bile kısaltmalar görünce şaşırıyorum. En kısa, en çabuk. en az duyguyla yazılmış mesajlara alışmak biz eski kuşaklar için çok kolay değil tabii.
    Bu güzel uğraşınızı sürdürün sevgili Tuğçe. Kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Abalı,
      Mektuplaşmayla ilgili anılarınız ne hoş. Çok şanslıymışsınız. Mektuplaşmayı teşvik eden bir öğretmeniniz olmuş. PTT o yıllarda işini layıkıyla yapan bir kurummuş anladığım kadarıyla. Dediğinize göre 10 yıl sonrasında o mektuplar sahiplerine bile ulaşıyorsa…

      Sahibine ulaşmayan ya da bana ulaştırılmayan öyle çok mektubum/kartpostalım var ki… Mektupların ya da kartpostalların günümüzde önemsenmiyor olması üzücü.

      Mesajlarda yazım kurallarına çok dikkat ederim. Bu yüzden demek istediğinizi ve nasıl hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.

      Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  7. Okurken çok mutlu oldum umarım yerine hızlıca varır ve sahibini de mutlu eder. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Geçtiğimiz günlerde mektubum sahibine ulaştı. :)
      Teşekkür ediyorum güzel yorumun için. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER