7 Mart 2019 Perşembe

KÜÇÜK KARA BALIK








Küçük Kara Balık, Samed Behrengi.
Can yayınları, 35 sayfa.

Küçük Kara Balık, bir çocuk kitabı ancak yetişkinlere de hitap eden bür konusu ve dili var.
Kitapta Küçük Kara balığın hikayesini görüyoruz. Meraklı, güzel düşüncelere sahip olan Küçük Kara Balık, annesini ve diğer balık arkadaşlarını ardında bırakarak uzak diyarlara yüzüyor. Onun tek merakı: ırmağın ötesinde yer alan dünyanın nasıl bir yer olduğu.

Küçük Kara Balık bu serüveninde birçok deniz canlısı ile karşılaşıyor. Ger birinden yeni bir bilgi öğrenmekle birlikte onlara, ne kadar da cesur bir balık olduğunu gösteriyor aslında. Küçük bir balık olması onun cesaretsiz olduğu anlamına gelmiyor. Kitapta bizlere bunu gösteriyor. 

Küçük Kara Balık, gükyüzündeki ay ile de konuşuyor. Ondaki merak ve iyi niyet yeni dostlar tanımasına ve yeni diyarlara kapı aralamasına sebep oluyor. Her yaşa hitap eden, içersinde öğütler barındıran bir kitap. 



“ Ben bilmek istiyorum; gerçekten de yaşamak dediğimiz şey şu bir avuç yerde yaşlanıncaya kadar dolaşıp durmaktan mı ibaret; yoksa dünyada başka şekilde yaşamak da mümkün mü? “



“ Yengeç:
-Neden bu kadar kötümser ve korkaksın Küçük Balık?
Balık:
-Ben ne kötümserim, ne korkak. Gözümün gördüğünü, aklımın söylediğini dile getiririm. “


“ Her an ölümle yüz yüze kalabilirim. Ama yaşayabilidiğim sürece ölümü karşılamaya gitmem gerekmez. Bir gün ister istemez ölümle karşılaşacağım; bu önemli değil. Önemli olan benim yaşamımın veya ölümümün başkalarının yaşamını nasıl etkileyeceği... “

3 yorum:

 

BİRPEMBESEVER