24 Temmuz 2019 Çarşamba

BAŞKA BİR ÖYKÜ



başka bir öykü afgan kömürü


''Öyle çok karanlıkta çalıştım ki artık aydınlıktan korkar oldum.''

''Gece iyidir. Gerçekleri örter.''

''Çocuklar madende ilk çalıştığında ağlar. Sonra hepimizin gözü de ruhu da alışır bu karanlığa.''



Başka Bir Öykü: Afgan Kömürü, belgesel.
Yine insan yaşamına dokunan duygu yüklü ve anlam dolu bir belgesel. İnsana aslında dünyada ne hayatlar var dedirten bir içeriğe sahip.

Afganistan'ın kömür madenlerine yaşları 10'un üzerinde olan yüzlerce çocuğun ailesini geçindirmek için yaşam mücadelelerine tanık olduğumuz görüntüleri izliyoruz.

Kömür madenlerinde zor koşullar altında çalışan çocuklar. Ve her birinin birçok hayali ve umutları... En çok da terk ettikleri okullarına dönmeyi dört gözle bekliyorlar.  Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Tor kasabasını bu belgeselde görüyoruz. Tor kasabasında yer alan meşhur kömür madenlerinde çalıştırılan çocuk işçiler.
Birçok çocuk, ailesini yuvasını ardında bırakıp burada geçici bir sürede olsa belki yıllar sürecek zorlu çalışma koşulları altında para kazanmaya çalışıyorlar.

Aslında hemen hemen hepsinin gözlerindeki korkuyu da görüyoruz. Madendeki zorlu çalışma şartlarından ziyade kömür madenindeki sonu gelmeyen karanlığa olan korkuları burada çalışmak zorunda kalan çocukların gözlerine de yansıyor.

Görüntü ve çekimler çok iyiydi fakat orjinal dilde izleme şansım olmasını isterdim.



8 yorum:

  1. Alıntılar bile çok üzücü :(( İzleyeyim, listeme ekledim..

    YanıtlaSil
  2. Web sitemiz hakkında içerik hırsızlığı adlı bir yazı yayınladık. Çok önemli ve sizleri de ilgilendiren bir konu. Bu konu hakkında yanımızda olacağınıza inanıyoruz. Duyarsız kalmamanızı umuyoruz. Sevgilerimle Pixselle.com

    YanıtlaSil
  3. Belgesel tavsiyelerini görünce cok mutlu oluyorum.Izleme listeme yazıyorum.Tavsiyeler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. hımm belgeselci de oldun seeen hihihi :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER