9 Aralık 2019 Pazartesi

Mektup Severlerin Dramı






Mektuplaşmaya başlayalı epey bir zaman oldu benim için. 
Neredeyse dört yıl bitmiştir. İlk başlarda mektuplaşma serüvenime küçük paketlerle başlamıştım. Bir zarfın içerisine mektubumu ve ufak hediyelerimi iliştirip sahibine göndermek üzere postalıyordum.

Postane süreçleri biraz sancılı geçerdi benim için. Çoğunlukla ilgisiz ve kaba yetkililerle karşılaşmış olmak postaneye giden adımlarıma engel oluyor ve içimi bir korku sarıyordu. Çünkü sahibi açsın diye kapattığınız mektubu bile açtırmaya kalkışan yetkililerle karşılaştım. İçinde aykırı bir şey olmadığı halde bazen o kağıt parçasını ya da kartpostalı illa görmek isteyecek ya işte. Böyle olunca da farklı yerlerdeki Ptt şubelerini dener oldum. 

Gel zaman git zaman gönderdiğim mektuplarım kartpostallarım sahibine ulaştı. Ancak bazı zamanlar bana ne kartpostal geldi ne de mektup. Bir dönem (yaklaşık 4-5 ay) fark ettim ki ev adresime kayıtsız(takip numarasız) ne bir mektup ne de kartpostal geliyor. Tabii artık biraz da bu hobiyi yaparak tecrübe kazanınca yetkili kişilere şikayet maili attım. Sonrasında postacım hem kayıtsız gönderilerimi hem de kayıtlı olanları getirip üstüne bana hesap sormuştu. Yani şikayetim yerini bulmuş olsa da bu postacıya ismim, adresimle birlikte aynen iletilmişti. Bu anlattığım olayı birkaç yıl evvel yaşamıştım.

Bugün de benzer bir durumdan dolayı yolum tekrar Ptt'ye düştü. Koreli arkadaşıma gönderdiğimi düşündüğüm paketim neredeyse bir aydır kendi ev adresime teslim edilmeyi bekliyormuş. Çok şaşırtıcı değil mi? 

Bugün gidip mağduriyetimi belirttiğimde yetkili kişi postacıdan paketi neden aldığımı sordu. Ben de gelmesiyle gitmesinin üç saniye sürdüğünü paketi bana bile teslim etmediğini söyledim. Sonra paketin yurt dışına gidip tekrar geri gelme olasılığını konuşmaya başladılar ki orada da araya girdim ve herhangi bir gümrük bandı ya da etiketi olmadığını ayrıca gümrükte kalsa postacıların kargoları eve teslim etmediklerini belirttim. Yani gümrüğe gidip kendin alıyorsun, bu süreci geçmişte yaşadığım için biliyorum. Bu süreçleri bilmesem, sesimi çıkartmasam sanırım bugün tekrar ödeme yapıp o paketi gönderteceklerdi bana.  

Mağdur olmama rağmen bir de üstüne ikna çabalarımla paket tekrar yurt dışına çıkmak üzere yola çıktı. Temennim bu sefer yerine ulaşması.

13 yorum:

  1. ay ne sıkıntı yaa ama hadi çözülmüş sorun neyse ki. alla alla neden gitmeden dönmüş yani ne saçma yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hallettim neyse ki... İnşallah yerine ulaşır daha fazla gecikmeden. -,-

      Sil
  2. Ben ilk mektubumu geçtiğimiz ağustosta gönderdim ve üzerine kendi ev adresimi yazmayı unuttum, büyül bit ihtimalle mektup arkadaşıma hâla gitmedi çünkü maktuba ona ulaşınca bana haber vermesini yazmıştım. Eğer gitmiyorsa ve ev adresim üstünde yazmadığından bana geri göndermiyor olabilirler ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. *düzenleme* Ev adresimi ağabeyim verirken yazmış. Her neyse verdiğimin üzerinden baya zaman geçti hâla gitmemiş demek oluyor bu :/

      Sil
    2. Ev adresin üstünde yazmasa da bir sorun teşkil etmiyor bu. Yeter ki alıcının adresi üzerinde yazılı olsun. Ulaşmamasına üzüldüm. Gönderdiğin yer neresiydi? Yurtdışı mı yoksa yurtiçi mi? Gönderdiğin kişiye tekrar sorabilirsin belki ulamıştır söylemeyi unutmuş da olabilir. Eğer ki hala ulaşmadıysa ve kayıtsız gönderiyse kaybolmuş da olabilir. :/

      Sil
  3. PTT , MAALESEF BÖYLE FATURA ÖDEME MERKEZİ -BANKA HALİNE dönüştü
    AMACINI yitirdi.

    YanıtlaSil
  4. Ah o bazı PTT görevlileri beni benden ediyorlar 😀neyse sıkma canını canım gelmiş geçmiş inşallah bundan sonra tüm mektupların yerinin bulur 😊 sevgiler canım benim 😊🌸

    YanıtlaSil
  5. Yurtdışı gönderileri maalesef sıkıntılı. PTT her ne kadar iyi çalıştığını iddia etse de arada işini düzgün yapmayan personeller var maalesef:( Geçmiş olsun canım. İnşallah bir daha yaşamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka alternatifim de yok onun dışında ne yazık ki.. Teşekkür ederim inşallah aynı sorunu yaşamam yine. :)

      Sil
  6. Çok sinir bozucu. Umarım bir daha böyle bir problem yaşamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o gün biraz sinir olmuştum. Olayın yaşandığı gün mail attım ancak hiçbir geri dönüş yapılmadı. Dilerim tekrarı yaşanmaz. :')

      Sil

 

BİRPEMBESEVER