6 Şubat 2020 Perşembe

ALTI ŞUBAT






Dün arkadaşlarımla bir buluşma gerçekleştirdik. İlk iş yerimden edindiğim arkadaşlarımdı. Kısa süreliğine de olsa beraber yemek yeyip hoşça vakit geçirdik. Güzel bir gündü.
Hayatta bize sunulan her alanda karşımıza birçok insan çıkıyor. Ve bu insanlar arasından kendi dünya görüşümüze uygun olanlarını seçip ardından da onlara yaşamımıza dahil etme şansını veriyoruz. Sonra bazı insanlar oluyor ki zamanla onları tanıdıkça hayatından çıkartman gerektiğini anladığın oluyor. İşte bunu başarabiliyorsan kendin için güzel bir şey yaptığını da gün geçtikçe anlıyor ve bu düşünceni onaylıyorsun.

Kimi insanlar da dahil oluyor hayatına. Zaman geçtikçe muhabbetin güzelleşiyor, dostluğun güzel ve doğru anlarına tanıklık ediyorsun. Ve iyi ki diyor, çokça şükrediyorsun. 

Bugün ilk kar yağdı. Yağan kar pek tutmasa da kısa süreliğine camımdan bakıp beyazlara bürünmüş gökyüzünü seyre daldım. Geçen yıl yaz ayında bir kaktüsüm olmuştu. Kaktüsüm türünden dolayı gövdesinden hep tomurcuklar verdi. Saksıdan sarkmaya başladıklarını görünce kolları sıvayıp tomurcukları gövdeden ayırdım ve yeniden aynı toprağa ektim. Şu sıralar ara ara bitkilerle, toprakla uğraşmak beni oldukça dinlendiriyor. Hatta bitkilerimle konuştuğum, onlara güzel sözler söylediğim de oluyor. Bence bunu sen de denemelisin sevgili okur.

Huzurlu geceler!





9 yorum:

  1. Neee tomurcuk veren kaktüs mü bendeki senelerdir aynı duruyor sahte mi ne :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazimbari,
      Evett, hatta geçtiğimiz günlerde uzayan yavruları koparıp tekrar aynı toprağa ektim. Bir nevi çoğaltma gibi. Genellikle yaz aylarında çok fazla gelişim gösteriyorlar. Bir de kaktüslerin sulaması, güneş görme durumları filan da çok etkili oluyor büyümelerinde. :)

      Sil
  2. Bizde Bursa'da kar bekliyoruz ama daha ses seda yok buralarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fatmauzmez.blog,
      Daha da yağmayacak gibi bu gidişle, havalar bahar tadında olamaya başladı burada. :)

      Sil
  3. ahh kara o kadar hasretiz ki senelerdir umarım buralarda uğrar :)

    YanıtlaSil
  4. İlkay Özgür,
    Sahip olduğumuz iyi kalpli insanlar hayatımızdan hiç eksik olmasınlar inşallah. Bu zamanda gerçekten iyi, dürüst ve doğru düşünüp söyleyen insanları bulmak çok zor.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER