2 Şubat 2020 Pazar

ÜÇÜNCÜ KIZ






Üçüncü Kız, Agatha Christie.

Agatha Christie bu romanında konuyu üç kızın etrafında sürdürmekte.
Kızların üçü de bir apartman dairesini birlikte paylaşmaktadır. Aynı zamanda da yakın arkadaşlardır. Bir gün kızlardan birisi arkadaşlarına bir cinayet işlediğini söyler ve ortadan kaybolur. Bunun üzerine cinayet işlediğini söyleyen kızın arkadaşları kendilerini şehrin tanınmış olan dedektifi Hercule Poirot'un yanında bulurlar.

Kızın arkadaşları durumu Poirot'a anlatırlar ve bir yandan da böyle bir cinayeti arkadaşlarının işleyebilmiş olmasına ihtimal vermezler. Ancak Poirot, tüm olasılıkların ve ihtimallerin peşine düşerek bu üç kızı ve onların ailelerini yakın takibe alarak konuşmalarla birlikte gözlemler yapar. Ve katilin kim olduğunu ve bu cinayetin neden işlendiğini sorusunun peşine düşer.

Yazarın, Hercule Poirot karakteri tıpkı diğer romanlarında olduğu gibi insanları iyi bir şekilde gözlemleyerek tüm olasılıkları ve ihtimalleri okuyucuya sunuyor. Olaylar kitabın sonuna kadar gizemini ve merakını koruyor. Üçüncü Kız romanı, Agatha Christie'nin kaleminden çıkan başarılı romanlarından bir tanesi.

7 yorum:

  1. okumadım ne güzel konuuuuu katil aileden mi çıkıyooo yoksa komşilerden muuu :) hey oskar adaylarından bir film vaar. izleee. agatha christie gibii. filmin adı, knives out. evrensel filmlerim net adresinde. aynı agata stili. çokzeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Onu söylersem olmaz ki amaa. :) Çok teşekkür ederim film önerin için bu hafta izlemeye çalışacağım, izleyince de yorum yazarım inşallah. :)

      Sil
  2. Hiç okumadım bu yazarı ama denemek istiyorum muhakkak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca'nın Dünyasından,
      Polisiye, gizem türünü seviyorsan eğer yazarın kitaplarını öneririm. :)

      Sil
  3. İlkay Özgür,
    Yazarın, anlatımını ve kitaplarındaki olay örgülerini çok beğenerek okuyorum. Benim de sevdiğim yazarlardan biri olur. :)

    YanıtlaSil
  4. Hi, schöner Beitrag. :)
    Ich folge dir jetzt und ich würde mich freuen,
    wenn du Zeit und Lust hättest meinem Blog zu folgen.
    https://katrinausdd.blogspot.com/

    LG Katrin

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER