23 Şubat 2020 Pazar

ERTUĞRUL 1890






Ertuğrul 1890, Türkiye ve Japonya 2015.

İki ülkenin bir araya gelerek farklı tarihlerde yaşanmış iki olayın beraberinde getireceği kalıcı dostluğun işlendiği bir konu anlatılıyor. Yıllardan 1887. Japon heyetinin İstanbul'u ziyareti üzerine, Osmanlı heyeti de iade-i ziyarette bulunmak ister ve Ertuğrul Fırkateyni ile Japonya'ya doğru yola çıkarlar.

Günlerce süren yolculuğun ardından Japonya'ya varılır ve ziyaret gerçekleştirilmiş olur. Ertuğrul Fırkateyni dönüş sırasında olumsuz hava şartları sonucu kayalıklara çarpar ve batar. Küçük bir Japon halkının kendi halinde yaşadığı bir adanın sahiline vuran insan bedenleri Japon halkı tarafından fark edilir. 681 kişinin olduğu fıkrateynden yalnızca 69 kişi sağ olarak kurtarılır. 

Bu süreçte Japon halkı, yaralı ve yardıma muhtaç Osmanlı heyetinin yaralarını sarmaya gayret eder. Aynı dili konuşamasalar bile Osmanlı heyetinin acılarına ortak olup onları teselli etmeye çalışırlar. Kazanın yaşandığı o bölgeye Türk-Japon dostluğunu hatırlatmak adına anıt dikilir.

Ve yıllardan 1985. İran-Irak savaşı sırasında bir emir verilir ve bu emir üzerine Tahran havaalanı 24 saat içinde kapatılacaktır. Japonya dışındaki tüm ülkeler özel uçak gönderip kendi vatandaşlarını alırlar. Bu durum üzerine Türkiye'den Japonlar için uçak gönderilir ve mahsur kalan 215 Japon yolcu kurtarılır.

Tarihi ve dram türünde bir film.

8 yorum:

  1. harika bir yapıt tavsiye için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Başrol oyuncusunu sevmesem de filmi çok beğenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazimbari,
      Türk oyuncuları pek tanımadığım için bir yorum yapamıyorum.^-^ Filmin konusu güzeldi. :)

      Sil
  3. Filmi izlememiştim galiba izlemeyi düşünüp unuttum :D Artık izleyebilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Anlamlı mesajlar içeren iyi bir filmdi. İyi seyirler öyleyse sana. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER