28 Şubat 2020 Cuma

ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ







Çiçeklerimin arasına yeni katılan kaktüslerime senden bir merhaba alabilirim sevgili okur.
Geçtiğimiz günlerde A101'e kaktüs geldiğini görünce kendime iki tane kaktüs  alıverdim. Bunlardan birinin türü sukkulent yani boncuk boncuk dizilen , diğer ise aloe vera. 
Şimdilik çok minikler. Hatta aldıklarım arasında sukkulentin (sedum treleasi)  iki tane gövdesi kırılmış ve zarar görmüştü. Ben de kırılan yerden ayırarak başka bir saksıya toprak ekledim ve yeniden toprakla buluşturdum. İnşallah çok yakın zamanda köklenir ve büyümeye başladığını da birlikte görürüz.

Bu aralar çiçeklerimle ilgilenmeyi o kadar çok seviyorum ki.
Bir diğer kaktüsüm de yılan kaktüs, orijinal adı çok uzun ve söylenemeyecek kadar zor olduğu için Türkçe ifade edilişi ile söylemek istedim.😊 O da gayet iyi bir şekilde büyüyor. Tabii sonbahardan beri gelişimi biraz yavaşlamış olsa da toprağına çoğaltma yaptığım küçük parçalar da tutundu ve köklendiler. Çok mutluyum.Sanırım kaktüs bakmayı öğreniyorum. 

Yakın bir zamanda o kaktüsümün de ilk ve son halini burada seninle paylaşmak istiyorum.  Çiçeklerinize ilgiyle ve sevgiyle bakın,
huzurlu geceler!


7 yorum:

  1. merhabaaa :) kaktüs bakıyorum ben de dikeni batmayanından her gün büyüyor inanır mısınız

    YanıtlaSil
  2. Çiçekler harika oluyor özellikle köklendikçe büyüdükçe başka saksıya geçtikçe... Keyifli zamanlar dileriz efem iyi geceler.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzeller, çok seviyorum ben de. Kaktüslerime isim takıyorum ben, sabahları selamlaşıyorum memleketteyken (şimdi annem bakıyor :D) :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Çok şirin oluyorlar, sevilmeyecek gibi değiller. :)

      Sil
  4. İlkay Özgür,
    Büyümelerini merakla bekliyorum ben de. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER