4 Şubat 2020 Salı

SEVGİLİ DOST #38








Sevgili dost,
Yazmak, sahip olduğum özgürlüklerimden biri.
Yazarken mutlu oluyorum. Bir nevi zihnimdeki cümle kırıntıları burada seninle buluşuyor ve ben de bu sayede yeni düşüncelere yelken açmış oluyorum.

Sevgili dost,
Yaşadığım gezegende günlerin hızına yetişilmiyor. Ben ise takvim yapraklarıyla pek ilgilenmiyorum şu sıralar. Günlerim hayli yoğun ve koşuşturmacalı geçiyor. Her günün getirdiği koşullara bir şekilde uyum sağlamaya ve o günün kendim için iyi geçmesi için elimden geleni yapmaya gayret ediyorum. 


Sevgili dost,
Her sabah uyandığın şehirde gökyüzüne bakıp renklerin birbiriyle buluşmasını seyre koyuldun mu? Birkaç gündür gökyüzünde pembenin maviyle buluşmasına tanıklık ediyorum. Ve bundan mutluluk duyuyorum. Aslında çoğu zaman ufacık şeylerden mutlu olabilen bir insanım. Bazen bir buluttan, denizden, martılardan, kargalardan, çikolatadan bile mutlu hissettiğim olur.

Sevgili dost,
Hayat, ömrümüzden hızla akıp giderken karşına çıkan küçük mutlulukların farkına var ve onları bir zincir gibi iç içe geçir. Ve böylelikle küçük şeylerden kendine mutluluk çıkartmanın bir yolunu bul. 


15 yorum:

  1. Son cümlenizi kendime tekrarlayacağım 😊 kaleminize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  2. gökyüzünün şu renkli haline bayılıyorum. genelde bahar yeni gelirken, akşam henüz olmamışken hafif kızılımsı, pamuk şekeri ve sütlü mavi bir hal alır. bi de yeni yeşeren ağaçlar çiçekler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kedikedikedi,
      Ben de çok severim. Hatta kimi zaman izlerim gökyüzündeki renk cümbüşünü. :)

      Sil
  3. Günler gerçekten çok hızlı geçiyor ve hiçbir şeye yetişemez oldum ben de. Gökyüzü gerçekten şu sıralar kış mevsimine oranla çok güzel manzaralar sunuyor. Özellikle gün batımlarında çok güzel kareler yakaladım ben de :) Son cümle ise bizim için vurucu oldu. Küçük mutlulukları fark etmek zor ama fark etmeye başlayınca hayat daha güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca'nın Dünyasından,
      Şu günlerde bahar tadında günler geçiriyor İstanbul. :)

      Sil
  4. Ne kadar güzel bi yazı olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Sevgili dost, iyi ki yazıyorsun da biz de kendimizden bir şeyler buluyoruz :)

    YanıtlaSil
  6. Gökyüzünü izlemeyi çok seviyorum ben de, genelde gün doğumuna da yetişiyorum ama gün batımını daha çok seviyorum sanki. Ne güzel yazmışsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Gün doğumunda da gün batımında da farklı duygulara eşlik ediyor insan. :) Teşekkürler. ^-^

      Sil
  7. yoğunluklarında kolaylıklaaar :)

    YanıtlaSil
  8. İlkay Özgür,
    Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim sevgili İlkay. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER