11 Mayıs 2020 Pazartesi

THE MIST







Öldüren Sis, ABD 2007.

David ve ailesi küçük sessiz bir kasabada doğa ile iç içe bir yaşam sürmektedir. Markete gittikleri bir günde kasabaya nedeni bilinmeyen ve her yeri sarmaya başlayan bir sise maruz kalırlar. Çevredeki insanlar korku ve panik halinde markete sığınmaya başlarlar. Dışarıdaki sisi izlemeye koyulan marketteki insanlar onlara doğru yönelen ve kanlar içerisinde olan yaşlı bir adamı görürler.

İçeriye alınan bu adam sisin içerisinde bir yaratığın olduğunu ve aile üyelerini o yaratığın aldığını belirtir. İnsanlara pek de inandırıcı gelmeyen bu durum bazılarının dışarı çıkmamasına engel olamaz ve böylelikle dışarıya çıkan insanların ölümlerine şahit olurlar.

Küçük bir marketin içerisinde çaresice bekleyişlerini sürdüren insanların ilerleyen saatlerde birbirleriyle olan çatışmaları boy gösterir. Ve aslında bir insanın ne kadar canileşebileceğinin de altı çizilir. İnsanlar arasında gruplaşmalar, fikir ayrılıkları ve cinayetler yaşanmaya başlar. Tüm bu karışıklıktan faydalanıp oğlu ve bir grup insanla kaçış planı yapan David, korkutucu sisin içerisine girip güvenli bir bölgeye ulaşmanın yolunu arayacaktır.

Stephan King'in yazmış olduğu romandan uyarlanan film, psikolojik gerilim türünde.





9 yorum:

  1. çok ürkütücü ama güzell izlemek isterim. çok sağ ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı Diyarlar,
      Rica ederimm, aslında o kadar da kokutucu değildi. :')

      Sil
  2. Gerilim miii uuuu :) Arada böyle şeyler izlemek istiyor canım ekleyeyim listeme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca,
      Bu filmin dizisi de var. O daha iyi. Onu da öneririm. :)

      Sil
  3. bunun dizisi de güzeeeel :) iyisin de miii :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER