1 Mayıs 2020 Cuma

CANIM MEKTUPLAR





mektup



Mektuplar geçmiş ile gelecek arasında bağ kurmayı sağlayan bir köprü gibi.
Kimi zaman geçmişe duyulan bir özlemi hatırlatır. Kimi zamansa geleceğe yönelik umutları, hayalleri içerir satırlarında.

Mektup kutumda içerisinde birbirinden farklı ülkelerde yaşayan insanlardan mektuplara sahibim. Mektup birbirinden farkı anlamlar taşır bana göre. Örneğin aynı inançlara, değerlere, kültürlere, gelenek ve göreneklere, düşüncelere sahip olmasak da mektup, temelinde saygı, sevgi ve barış barındırıyor. 

Ve her mektubun kendine göre bir rengi, yazı stili, dokusu, duyguları ve hayatı barındırıyor. Mektubu özel kılan şey ise; mektubu yazan ile mektubu okuyan arasında gizli kalabiliyor olması.

Mektup kutumdan elime bir mektup geçti. 
Bu mektubun tam dört yıl öncesine ait olduğunu düşününce zamanın ne kadar da çabuk geçtiğini bir kez daha anladım. Mektup satırlarını okurken belki de hatırlayamayacağım bir şeyi mektup sayesinde anımsayarak tebessüm etmiş oluyorum. Mektup okuyana, geçmişte dile getirilen o anı tekrar yaşama fırsatı sunuyor.


Dört yıl önce mektup yazmaya başlamışım. İlk mektubumu yazarken ne kadar zorlandığımı anımsıyorum da. Tatlı bir anı olarak kazınmış hafızama ki şimdi tebessüm ediyorum. 


Mektuplaşmanın kazandırdığı güzelliklerden bir diğeri de kalıcı dostluklar edinmek.

Mektuplaşmak unutulmamalı ve unutturulmalı. 📪




11 yorum:

  1. Hep mektuplaşmak çok hoşuma gitmiştir. Ama malesef günümüzde unutuldu. Artık dijital mektup uygulamaları falan var ben genelde onları kullanıyorum. Ama şu zaman biriyle mektuplaşmak isterdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalleri Yaşamak,
      Evet, unutulan şeylerden biri. Böyle güzel şeyleri unutturmamak da önemli. ^-^

      Sil
  2. Ne kadar da güzel anlatmışsınız mektuplaşmayi daha önceden kimseye mektup yazmadim.(küçükken ödev vermislerdi o hariç)
    Bu yazıyı okuyunca benim de mektup yazasım geldi.
    Hayırlı ramazanlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra,
      Mektuplaşmak çok güzel bir hobi gerçekten de. İnşallah bir gün deneme fırsatın olur. :)

      Sil
  3. Çok güzelleer <3 Ben de başlamıştım, ilk mektubumu almıştım da ama benim mektubum aradan epey zaman geçmesine rağmen ulaşmadı sanırım, bir site aracılığıyla da konuşuyoruz mektup arkadaşımla ona ulaşıp ulaşmadığından bahsetmedi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysu,
      Bazen ulaşması çook uzun zaman alabiliyor. Bazen ulaşıyor ancak karşıdaki kişi mektubu yanıtlama zahmetine bile girmiyor. Bazen de mektup kayboluyor. Böyle durumlarda sık yaşanıyor. :')

      Sil
  4. Zarflara bayıldım, bayıldım :)) Mektup yazmayı sürdürmesem de dediklerine katılıyorum. Sosyal medyadan çok daha özel, daha derin oluyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Ben de bayılıyorum ya. Burada satılmıyor böyle tatlı zarflar, mektup setleri. :')

      Sil
  5. İlkay Özgür,
    Zarflar rengarenk, benim de çok hoşuma gidiyor. :)
    Evet duygularımızı ifade etme fırsatı sunan nadir şeylerden biri, mektuplaşmak.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER