3 Mayıs 2020 Pazar

THE VANISHED







The Vanished, Güney Kore 2018.

Yoon Seol Hee, iş dünyasında tanınmış başaralı bir kadındır. Evli olduğu kocası tarafından ihanete uğrayarak bir cinayete kurban gider. Cenaze işlemlerinin yapılacağı gün cesedi bir morga yerleştirilir. İlerleyen saatlerde ise morgdaki cesedi esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolur.

Gece yarısı aldığı telefon üzerine olay yerine giden kocası, karısına kurmuş olduğu bu tuzaktan onun kurtulabilmiş olduğunu ve kendisine bir plan kurduğunu düşünür. Dedektifler de olay yerine gelirler ve bir bir delil aramaya başlarlar. Dedektif Woo Joong, ölen kadının kocasını sorguya çeker ve şüpheli davranışlarından, çelişkili yanıtlarından kuşku duyar. Yeterli delilleri elde edene kadar kocasını cesedin kaybolduğu binada tutmaya karar verir.

İlerleyen saatlerde ölen kadının kocası birtakım mesajlar, cevapsız aramalar alır. Bu durum karşısında karısının ölmediğine kanaat getirir ve peşine düşüp onu bulmayı hedefler ancak karşısında her zaman Dedektif Woo Joong'u bulur.

Film, konusu itibari ile sürükleyici ve gerilim türünde. Filmin sonlarında ise yönetmen, izleyenlere ters köşe etki bırakan bir son sunmakta. Filmin başrol oyuncularından biri de The World of Married dizisiyle ses getiren Kim Hee Ae.

İspanya yapımı El Cuerpo filminden esinlenerek kurgulanmış bir film.


2 yorum:

  1. el cuerpo çok iyiydi. hım buna da bakayım. the world of married dizisi de valla meraktan çatlatıyo, kaçırmaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      El Cuerpo'yu izlemedim. Bu film ile adını duymuş oldum. :) Kaçırmadan izliyorum ben dee. *-*

      Sil

 

BİRPEMBESEVER