5 Kasım 2020 Perşembe

Bazı Şeyler

 




Çoğu zaman hayatın yoğunluğuna kaptırsak da kendimizi ara sıra soluklanıp dinlenmek, kendini dinlemek insana çok iyi geliyor. Duygularını dinlemek, düşüncelerini tazelemek zihnimizdeki derin yorgunluğu alıp götürüyor. Bazen bir uzun yürüyüş sırasında bazen bir deniz kenarında bazense gökyüzündeki bulutları, martıları seyre koyulurken.

Tabii siz soluklanıp dinlenirken etrafınızda sizi kendi olumsuz düşünceleriyle yormaya çalışan çok fazla insan vardır. Hatta çoğu hırs çamurunda boğulur, iyilik yapmayı unutur, kendini düşünür, başkalarına bir şey belli etmeden hırslarıyla dizdiği adımları birer birer çıkmak ister. Ama bilmez ki bu dünyada nasip denen bir şey vardır. Öyle güzel ve anlamlı bir şeydir ki nasip.

Her insanın yürüdüğü yol da birbirinden farklıdır. Bu yollar kimi zaman dikenli kimi zamanda güllerle kaplıdır. Dikenli yollarda yılmadan yürümek gerekir bazen. Güllerle kaplı yollarda ise dikenli yolları unutmamak gerekir. Ve en önemlisi de her iki durumda daima şükretmek gerekir.

Düşünceler insanın zihnini en çok meşgul eden şeylerden birkaçı. İnsan beynine olumlu düşünceler gönderebilmeli. Etrafında da öyle insanları barındırmalı. Olumsuz düşünceler zihnimizde kartopu misali ilerliyor. Bir süre sonra dev bir kartopuna dönüşüyor. Ne zihnimiz ne de kalbimi içinden çıkabiliyor. Bu yüzden olumlu düşünelim bol bol. Etrafımızda da öyle insanların olmasına izin verelim. 

İyimser olalım, her yeni güne güzel umutlarla ve düşüncelerle başlayalım.


Günün şarkısı

7 yorum:

  1. kesinlikle
    bir kenara çekilip insan kendini dinlemeli ben çok faydasını gördüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem,
      İnsanın kendini dinlemesi, kendiyle baş başa kalması güzel şeyler.

      Sil
  2. İlkay,
    Onlar kar topu olmadan bizler erkenden müdahale etmeliyiz dediğin gibi.

    YanıtlaSil
  3. Errafımda beni yoran ve nankör insanları çıkardım çok şükür ama yakın akrabayı çıkarmak tam bir kaos. Bi de yaptıklarından bile utanmayan yüzsüz yalancının teki olunca daha da zor ama hayatımda yeri asla yok. Beni ne kadar yorduklarını hayatımdan çıktıklarında farkettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelimezade,
      Hayatımızdan bize olumsuzluklar yaşatan insanları çıkartmak gerektiğini düşünüyorum. Bazen çıkartamadığın da oluyor senin de dediğin gibi. Bu yüzden bu gibi insanlarla arayı uzak tutmak en iyisi. İnsanın kendi mutluluğu için.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER