11 Kasım 2020 Çarşamba

The Haunting of Bly Manor

 




The Haunting of Bly Manor, ABD 2020.

Dokuz bölümden oluşan Amerikan korku dizisi. Dizinin ilk sezonu da vardı. The Haunting of Hill House. İlk sezonda geçen ev ikinci sezonda da yer alıyor. Bu evin içinde meydana gelen bazı ürpertici olayları ilk sezondan bağımsız olarak izliyoruz.

Dani, iki küçük çocuğun bakımını üstlenmek için bu malikanede işe başlar. Malikane hayal ettiğinden de büyüktür. Bu koca evde ise çocuklarla birlikte ev işlerinden sorumlu üç kişi daha yaşar. Kısa bir zaman önce annelerini ve babalarını kaybeden çocuklar, eve yeni gelen Dani'yi yakından tanımaya çalışırlar.

Dani oldukça heyecanlıdır. İki küçük çocuğun hayatına girebilmeyi ve onlarla yakınlık kurmayı çok ister. Fakat günler geçtikçe hem çocuklarda hem de evin içerisinde bazı ürpertici olaylara şahit olur. Malikanenin içerisinde insanlar dışında hayaletler de yaşamaktadır. Bu hayaletlerle iletişim kuran ve onları görenler de evin çocuklarıdır. Ancak zamanla Dani de bu tuhaf olayların içerisinde kendisini bulacaktır.

İkinci sezon bir romandan uyarlama. Yürek Burgusu isimli kitap bazı değişikliklerle tekrar düzenlenmiş ve ortaya bu korku dizisi çıkmış. Kitap yorumuma da buradan ulaşabilirsin.



3 yorum:

 

BİRPEMBESEVER