12 Kasım 2020 Perşembe

Bitkilerle Geçen Bir Gün

 



Bugün günümün bir kısmını bitkilerime ayırdım. Resimde görmüş olduğun bitkilerin adı Telgraf Çiçeği. Yeşil ve mor yapraklı olarak iki çeşidi var. Bende olanı ise mor yapraklı olanlarından. Büyük olanının saksına biraz daha toprak ilave ettim. Bitkilere su verdikçe zamanla topraklarında azalma olabiliyor. Bu yüzden ara ara toprak ilave etmek de gerekebiliyor. 
Telgraf çiçekleri orta kısımlardan küçük küçük yavru yapraklar vermeye başladı.  Küçük bir saksıya aldığım ise toprağın altından bir yaprak daha vermiş. 

İşte toprağın altından gözüken yaprak.



Yerini değiştirdiğimden dolayı görüntüsü ve şekli değişen büyük sukulentim vardı. Onu da yakın zamanda kesip, yapraklarını çoğaltmak için toprağa bırakmıştım. Geçtiğimiz haftalarda yapraklarını koparttığım gövdeden yeni yavrular çıkmaya başladı. Bir haftadır neredeyse her gün gelişimlerini gözlemleyip durdum.



Bunlar da yapraklardan çıkmaya başlayan minik yavrular.



Son olarak aşağıda paylaştığım bitki de Haworthia. Kaktüs türlerinden biri oluyor. Dokusu dikenli değil, biraz farklı. Zor bir bakımı da yok. Bu bitkim de küçük bir saksıdaydı. Daha iyi gelişmesi için biraz daha büyük bir saksıya aldım. 





Günün bir kısmı bitkilerle geçti sevgili okur. Onlarla ilgilenmeyi çok seviyorum. Evin bir köşesinde olduklarını bilmek bile insana mutluluk veriyor. 














8 yorum:

  1. Ne güzel bir gün geçirmişsin. Ben de evdeki yaramaz kedi oğluna rağmen evde bitki bakmaya çalışıyorum. Telgraf çiçeğimi zor kurtardım elinden :) bendeki telgraf farklı bir tür sanırım ama mor yaprakları ne kadar muhteşem değil mi. Sukulent ise bakamıyorum bir türlü ama kaktüslerle aramız iyi. İmkânın olsa evi ormana çevirirdim. Senin de çiçeklerin çok güzelmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelimezade,
      Kedi çok severim. *-*
      Evett, telgraf çiçeğinin farklı türleri oluyor. İnternette görmüştüm ben de. :) Sukulent bakımını ben de yeni öğrenmeye başladım. İlk defa bir kışı birlikte geçireceğim onlarla. İnşallah bahara sağlıkla kavuşuruz. ^-^
      Bitkileri ben de çok seviyorum.
      Teşekkür ederim. ^-^

      Sil
  2. telgraf ve haworthia peki ne güzellermişleer :)

    YanıtlaSil
  3. İlkay,
    Her gün ilgilenmeye çalışıyorum. ^-^

    YanıtlaSil
  4. Merhaba yazılarınızı merakla takip etmekteyiz. Türkiye'nin yeni sanal asistanı FİYUVA'ya davetlisiniz. Bu siteden topluluk kısmına gelerek kişisel yazılarınızı paylaşabilir veya blog yazılarımızı okuyabilirsiniz.
    Türkiye’nin Yeni Sanal Asistanı; FİYUVA www.fiyuva.com

    Türkiye’nin yeni sanal asistanı FİYUVA platformunu keşfetmek ister misiniz? FİYUVA platformu; alıcıların firması, sitesi veya diğer alanlarda ihtiyaç duyduğu hizmetleri sağlayan bir platformdur.
    FİYUVA; çeşitli sektörlerin tek bir çatı altında ve bu sektörleri sanal âlemde toplayan bir amaç gütmektedir. Bu sayede bünyesinde bulundurduğu sektörlerle, teknoloji sistemlerini geliştirmiş ve güvenilir bir sistem ortaya çıkarılmıştır.

    YanıtlaSil
  5. Telgraf çiçeğinin bu türü de öyle güzel ki.. Hayranlık duyuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bolahenkli,
      Evett, ben de çok seviyorum. Baharı bekliyorum, güzelce büyümeleri için inşallah. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER