14 Kasım 2020 Cumartesi

The Miniaturist

 



The Miniaturist, İngiltere 2017.

Dizi, Nella adındaki genç bir kızın Johannes Brandt ile evlenmesiyle hayatındaki değişikliklere dikkat çekiyor. Nella 18 yaşındadır. Annesinin isteği üzerine Johannes adında zengin bir tüccarla evlenmeye karar verir. Johannes bu evliliğin üzerine Nella'nın ailesinin tüm borçlarını öder. Nella ailesinin huzuru için kendi hayatından vazgeçerek doğup büyüdüğü şehirden ayrılır ve Amsterdam'a taşınır.

Amsterdam'da onu yeni bir hayat beklerken diğer yandan kocasının evinde onunla birlikte yaşayan aşırı dindar kız kardeşinin baskılarına ve kötü sözlerine maruz kalacaktır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen kocasını sevmeye çalışan Nella yeni hayatına adapte olmaya gayret eder.

Bir gün Nella'ya kocası Johannes tarafından kendi evlerinin minyatürü olan bir ev hediye edilir. Bu minyatür evi istediği gibi dizayn etmesini ister. Bunun üzerine Nella şehirde adı duyulmuş minyatürcü birinden mektup yoluyla minyatür eşyalar yapmasını ister. Fakat isteklerin dışında tuhaf objeler de gönderilir. Bu objeler Nella'nın odasındaki eşyalara tıpatıp benzer. Nella bir taraftan bu gizemli olayla uğraşırken diğer yandan eşinin ve ailesinin ondan sakladığı sırların peşine düşer.

17. yüzyılda geçen dizide dönemin baskıları, şiddetleri, yargıları zaman zaman izleyiciye yansıtılıyor. İki bölümden oluşan mini dizi aynı adlı romandan uyarlanmış.


8 yorum:

  1. güzel diziye benziyor şans verilmeli. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beauty&Life Türkiye,
      Böyle dönem dizileri güzel oluyor. Sen de seversin inşallah. :)

      Sil
  2. oooo gizemli diyosun pekuuuu sevdiiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Gizem barındırıyor birazcık. Minyatür ev çok hoş. Hikayesi de güzeldi. Beğenirsin inşallah. ^-^

      Sil
    2. sevdim, o oyuncunun queens gambit de güzel :)

      Sil
    3. deeptone,
      Queens Gambit'e de bakacağım. Teşekkürler. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER