26 Kasım 2020 Perşembe

Yeni Kaktüs ve Sukulentler

 




Sevgili okur,
şu sıralar çeşit çeşit sukulentlere ve kaktüslere merak saldım. Bitkilerimle ilgilenmeyi, onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Yenilerde edindiğim kaktüs türlerinden biri olan Haworthia'yı da pek bir sevdim.
Yapraklarından dolayı zebra bitkisi olarak da adlandırıldığını öğrendim. Ayrıca bitkinin yanlarındaki minik yavruların da büyümesini heyecanla bekliyorum.

Böylelikle elimde iki tane Haworthia bitkim olmuş oldu. Balkonda onlara güzel bir yer yaptım. Öğle vaktinden sonra güneş ışığını bir süreliğine de olsa görmüş oluyorlar. Haworthia'lar ev bitkileri diye de geçiyorlar. Yani ister cam önünde isterseniz de evinizin herhangi bir köşesinde onlara bakabiliyorsunuz.
Yine çoğaltma işlemi de bitkinin yapraklarından oluyor. İnşallah önümüzdeki baharda Haworthia bitkimin yapraklarından birkaç tane çoğaltmak istiyorum.




Bu da Aloe Vera'mız.
Annem bu bitkiyi yazın almıştı. İlk aldığında sadece üç dört tane yapraktan oluşuyordu. Gün geçtikçe dibinden küçük yapraklar veriyor. 




Geçtiğimiz günlerde un biti ile mücadele ettiğim kaktüsüm, Tavşan Kulağı Kaktüs.
Yeni saksında yeni toprağıyla inşallah uyum sağlamıştır. Yine ara ara un biti var mı yok mu diye dikkatle gözlemliyorum. Birkaç hafta daha bakmaya devam edeceğim.




Kız kardeşimle market alışverişi için çıktığımızda A101'de rastlayıp aldığım yeni sukulentler. Yeni aldığım bitkileri ertesi gününde yeni toprakla değiştiriyorum. Köklerine zarar vermeden eski toprağından ayıklayıp yeni toprağıyla saksıya ekmek çok önemli. Aradan birkaç gün geçince de birazcık su veriyorum ki toprağa kökleri tutunsun. Dilerim hepsi bu kışı rahat ve güzel bir şekilde atlatır.

Sevgili okur,
senin bitkilerle aran nasıl?






12 yorum:

  1. Çok güzeller.... A-101 deki kaktüslere yetişemedim ben. umarım yine gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EMİNE ÖZTÜRK,
      Teşekkürler. ^-^
      Ara ara geliyor, biz de rastlayıp almış olduk. İnşallah yine gelir sen de almış olursun. :)

      Sil
  2. Offff çok seviyorum ama ilgilenmeye vakit bulamıyorum ki..kızım istedi balkonun önünü bahçeye çevirdik..ilgilenemedi arada ben ilgilendim..vs vs..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KAHVE ZAMANI,
      Evet biraz ilgi istiyorlar. ^-^ Balkona yapılmış çiçek köşelerini seviyorum.

      Sil
  3. ayy çok güzellerrr bende aldım kaktüs ve sukkulent:))

    YanıtlaSil
  4. Bende de Aloe vera var, pek serpilmiyor aynı sizinki gibi duruyor, bakalım zamanla büyüyecektir.kaktusler çok güzel gözüküyo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat gemisi,
      Bir yerde okumuştum, Aloe Vera'lar sıcak ortamları seviyor diye. İnşallah yaza doğru daha da iyi büyürler. ^-^

      Sil
  5. Bitkilerin ne güzelmiş, ben sukulentleri çok sevsem de bir türlü bakamıyorum galiba ama menekşem ve kaktüslerimle aram iyi neyse ki :) Bir de yeni bambu aldım bakalım ne olacak şimdilik durumları iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakura,
      Menekşeler de pek güzel oluyor. :)Bambu bir yerde görmüştüm alacaktım sonra vazgeçtim. Dilerim güzelce büyütürsün bitkilerini. ^-^

      Sil

 

BİRPEMBESEVER