5 Aralık 2019 Perşembe

YAĞMURLU AKŞAM






Birkaç gündür yağmur var yaşadığım şehirde.
Soğuk esen rüzgar da ona eşlik ediyor. Yağmurlu havalarda en çok şemsiyemle birlikte adımlarımı yavaş tutarak yürümeyi seviyorum. Böylelikle bir yandan ben de yağmura arkadaşlık etmiş oluyorum. 

Son günlerde bir kabuğuma çekilmişlik hissi var üzerimde. Bu sebeple bazen düşünceler içerisinde boğulduğum da oluyor. Ancak bu gibi durumlarda hemen en yakınımdaki insanlara veya yazmayı sevdiğim defterime içimi döküyorum. Bu karmaşık düşüncelerden tam anlamıyla hemen kurtuluyor olmasam da bir rahatlama hissi oluşuyor elbette.

İnsanlar arasındaki tahammülsüzlüğü, bencilliği, sevgisizliği ve saygısızlığı görmek beni üzüyor. Bence her insan önce kendisi için bir değişime adım atabilir. Öncelikle kendi için bir şeyler yapabilir. Böylelikle toplum içindeki kurallara uyarak hem kendini mutlu edebilir hem de çevresindeki insanları mutlu hissettirir. Değişim, önce insanın kendi içinde ve kendi isteğiyle olacak. Çünkü zorla da güzellik olmuyor. 

Günlerden perşembe. 
Ve yine yağmurlu bir gün. 


10 yorum:

  1. kışdan dolayı vardır bir içe çekilmeee :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de size katılıyorum; değişim insanın içinde olmalı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bazı insanlar istese de olmuyor. Her insanın bir fıtratı var ve o amacı üzere yaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette her birimiz birer fıtratı var. Ben yazımda davranışlar ve düşünceler üzerine olan değişimlerin mümkün olabildiğinden bahsetmiştim. Bu konuda bir değişim için insanın içinden gelerek kalbiyle istemesi gerek. Yoksa kalıplaşmış düşünceleri ve davranışları değiştirmek çok zor.

      Sil
  4. İnsan dediğiniz gibi değişimi bile kendi iyiliği için yapmalı. Önce kendini iyi hissetmeli. :) Kış geldi artık gerçi bu yorumu yazarken güneş ışıl ışıl parlıyor camımdan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, önce kendisi için yapmalı ki çevresinde de etkisi hissedilsin. :)
      Evet bazen güneşli oluyor ama yavaş yavaş soğuyor da hava. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER