30 Ocak 2020 Perşembe

Be With You




be with you konusu


Be With You, Güney Kore 2018.
Başrollerinde So Ji Sub ve Son Ye Jin yer alan film, Japon Yazar Takuji Ichikawa tarafından kaleme alınmış. Daha sonra Japonya'da çok beğenilen bu roman bir filme, ardından da diziye uyarlanmış.

Kore uyarlamasında ise başrolde yer alan başarılı oyuncu So Ji Sub, kısa bir süre önce çok sevdiği eşini kaybeden ve bir oğlan çocuğuna sahip olan baba rolünü canlandırır.

Karısının ölümü üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen evin her köşesinde onunla olan anıları taptazedir. Oğlu ise küçük olduğundan dolayı ölüm kavramını tam olarak bilemediği için babasının vermiş olduğu söz üzerine annesinin bir gün eve geri döneceğinin hayalini kurar ve umutla bu hayalinin gerçekleşmesini bekler. Babasının verdiği söze göre annesi o yıl yağacak olan ilk yağmurda eve geri dönecektir.

Bir gün beklenmedik bir şekilde annesi ilk yağan yağmurda eve gelir. Ve kadın geçmişe dair hiçbir şey hatırlamaz. Tüm anıları hafızasından silinmiştir. Bu olaya şaşıran ve inanamayan kocası, karısının eve geri döndüğü bilgisini herkesten sır gibi saklar. Ve tekrar eskisi gibi mutlu bir şekilde yaşam sürmeye devam ederler. Ancak yağmurlu günler yavaş yavaş son bulmaya başlayacaktır.


Film dram-romantik türde. Geçmişle günümüz arasında kesitlerle harmanlanan filmin konusu hüzünlü olsa da gerçek sevginin saflığını ve masumluğunu çok güzel anlatıyor. 


9 yorum:

  1. Not aldım 😊 insAllah izleyebilirim kaleminize sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. camdandusler,
      Dram türünde bir film ama anlatılmak istenen konu başarıyla işlenmiş. :)

      Sil
  2. çok sevdiğim film vee ağladım yaniii sonundaaa :)

    YanıtlaSil
  3. So Ji Sub'u çok severim. Bu film dram olduğu için biraz gücümü toplayıp izlemem gerek. Balık burcu olarak etrafın sel olmasıı olasıı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca'nın Dünyasından,
      So Ji Sub'ın, dizilerini ve filmlerini hep başarılı buluyorum. Biraz duygusal bir film. :')

      Sil
  4. İlkay Özgür,
    Evet Japon yapımıymış. Ben de filmi araştırırken öğrenmiştim. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER