10 Ocak 2020 Cuma

Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor





''Unutma ki gerçek zahit hiçbir şeyi olmayan değil, hiçbir şeye bağımlı olmayandır.''


''Karakter, insanın mizacı için bir örtü veya kıyafet rolünü üstlenebilir. İnsan isterse ve üzerinde çalışırsa karakterle kendi mizacının kusurlarını kapatabilir.''


''Hayatımız da kum saati gibidir. Kum saatinin üst kısmı bizim gelecek günlerimizdir. Oradaki kum tanecikleri gelecekte yapmamız gereken işlere benzer. Orta kısım içinde bulunduğumuz zaman dilimidir. Şimdiki zamanımız da kum saatinin orta kısmı gibi sınırlıdır ve oradan sadece bir iş geçebilir. Kum saatinin alt kısmı ise bizim geçmişimizdir.''


Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor, Rövşen Abdullaoğlu.

Rövşen Abdullaoğlu Azerbaycanlı bir yazar. Ayrıca yazmış olduğu kitaplar Azerbaycan'da son yılların en çok okunanlar ve satılanlar arasına girmeyi başarmış. Farklı türlerde yayımlanan kitapları İngilizceye ve Rusçaya da tercüme edilmiş.

Yazarın, Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor adlı kitabı ise Türkçeye çevrilmiş. Kitabı okuduktan sonra iyi ki de dilimize çevrilmiş ve bu güzel kitapla Türk okurların buluşma imkanı olmuş dedirtti.

Kitap motivasyon psikolojisi türünde. Hatta biraz da kişisel gelişim üzerine de değinildiğini söylemek mümkün. Kitabın ilk sayfalarında yazar, okurları için kitabın nasıl okunması gerektiğine dair küçük bir tavsiyede bulunmuş. Bu davranış da bana kalırsa yazarın okurlarına verdiği değeri gösteriyor. 

Kitap birçok farklı başlıktan oluşuyor. Her başlığın altında motivasyon üzerine farklı bir konu kaleme alınıyor. Konularda İslami ve batılı düşünürlerin sözlerine ve hadislere, ayetlere, peygamberlerin hayatlarından kıssalara da yer veriliyor.  Yazar, bu konuları gerçek hayattan sunmuş olduğu örneklerle de pekiştirerek okuyucunun hafızasında yer edinmesini başarıyla sağlıyor.

Şunu belirtmeliyim ki kitap, okumuş olduğum birçok motivasyon, kişisel gelişim kitaplarından oldukça farklı ve anlamlı. Yazarın anlatımı dikte edici bir şekilde değil aksine satırlarında okuruyla sohbet ediyormuş hissini yaşatıyor. Bunu hisseden okur da kitaba daha çok sarılıyor ve kitabı elinden düşürmek istemiyor.

Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor, insanın hem aklına hem de kalbine hitap eden bir kitap. Beni en çok etkileyen bölümler; ''Oku Bacağından Çıkarmak, Bir İnsanın Hayatını Değiştiren On Dokuz Söz, Kelebeğe Yardım Etmek İsteyen İnsan, Anlatın Bakalım Afirmasyon Nedir?'' bölümleri oldu. Kitap, tekrar tekrar okuyacağım başucu kitaplarımın arasında yerini aldı.


''Zihnin olumsuz düşüncelerden arındırılması kalbin de temizlenmesini, böylece niyetlerimizin ve davranışlarımızın arınmasını sağlar.''

''Yaşadıklarınızı nasıl tanımlarsanız tanımlayın, yanılmış olmazsınız çünkü hayata hangi pencereden bakarsanız bakın, göreceğiniz şey aslında görmek istediğinizdir. Dolayısıyla gözlüğünüzün camı ne renkse hayatı o renkte görürsünüz.''


''Hayat çok güzel, onu kendimiz karamsarlığın siyah rengiyle boyuyoruz.''



9 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakura,
      Çok güzel bir kitaptı. Okumanı tavsiye ediyorum. :)

      Sil
  2. Ben de okuduğumda senin gibi düşünmüştüm. Bu türü sevdirecek ve gerçekten motive edecek bir kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Düşler Kitaplığı,
      Aynı şeyleri düşünüyor olmamız ne hoş. :)

      Sil
  3. Very interesting and inspirational post! <3
    I follow you and invite you to my place
    https://milentry-blog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milentry,
      Thank you for your kindness.
      I'll visit your blog asap!

      Sil
  4. duymuştum yazarı. demekki iyimiş, bu türü de severim, aklımda olsun bu yazar :) gerçek zahit, zahit n demek yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Yazarı, bu kitabıyla tanımıştım oldum ben de. Konular çok akıcı ve başarılı bir şekilde yansıtılmış okura. Seveceğini düşünüyorum. :)
      Zahit, dinin yasak ettiği şeylerden sakınan ve din buyruklarını olduğu gibi yerine getiren demekmiş.

      Sil
  5. İlkay Özgür,
    Güzel tavsiyeler ve öneriler barındıran bir kitaptı. O kadar çok altını çizdiğim yer oldu ki ancak bu kadarını paylaşabildim. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER