8 Mart 2019 Cuma

3:01 | KİTAP YORUMU





3:01 Simon Kernick




3:01, Simon Kernick.
Olimpus Yayınları,341 sayfa.

Kitabı okurken karakterler ve yaşadıkları olaylar okuyucunun, adeta birer film şeridi gibi gözlerinin önünden geçiyor. Kitap iki günü anlatmakta.

Kitaptaki karakter Tom adında bir adam. Her şey bir telefon çağrısı alması ile başlar. Arayan birkaç yıldır hiç görüşmediği arkadaşıdır. Telefonla konuştuğu sırada arkadaşı Jack'in ölümüne tanıklık eder. Duyduğu sesler ölümün işareti olur. Jack ölmeden birkaç saniye öncesinde Tom'un ev adresinin ilk iki satırını söyler hemen ardından ise ölür.

Ve böylelikle kovalamaca başlar. Tom, çocuklarını alır ve güvenli bir yere gitmeye karar verir. Çünkü kulaklarında uzun yıllardır görüşmediği arkadaşı Jack'in ölüm sesi çınlar. Peşinde olan adamların neden peşinde olduğunu ve Jack'in niçin ev adresini söylediğine anlam veremez.

Tom'un ve ailesinin başından bir sürü olay geçer. Bu olaylar iki günde yaşanır. Kitabın adının 3:01 olmasının sebebi ise; Tom'un, arkadaşından tam olarak saat 3:01'de arama alıyor olması. Heyecan,merak ve aksiyon sevenlere önerebilirim.



10 yorum:

 

BİRPEMBESEVER