28 Haziran 2019 Cuma

ALIŞVERİŞ ÇILGINLIĞI








Gündüzleri sıcak havalar gerçekten çok dayanılmaz ve bunaltıcı oluyor. Sınıfımın ön cephede yer alıyor olması da sanırım benim ve öğrencilerimin şanssızlığı..

İş çıkışımdan sonra kız kardeşimle birkaç parça bir şey bakmaya bir alışveriş merkezine gidelim dedik. Mağazaların web sitelerinde kardeşimin beğendiği ürünler olmuştu ve ne yazık ki kısa bir sürede tükendi. Stokta olmayan ürünler belki mağazalarında vardır diyerek yola çıktık. 

Alışveriş merkezleri ne zaman gitsem hep insan kaynıyor. Kalabalık kalabalık daha çok kalabalık.. Eğer alışveriş yapmayacaksam sırf bu yüzden gitmemeyi hep tercih ediyorum.

Mağazalar bile insanlara dar geliyor artık sanki. Mağazaların indirim adı altında satışa sundukları ürünlerde indirim adına hiçbir şey yoktu. Özellikle de birkaç mağazada. Fakat kimilerinin umrunda bile değil ki kollardan taşarcasına ürünlerle mağazanın içinde dört dönen bir sürü robotlaşmış insan sürüsü bulunuyordu. Yarın son iş günüm. Şu son günler fazlasıyla sıcak, bunaltıcı ve yorucu..

4 yorum:

  1. evet yaaa tüketim çılgınlığı yanii. üstelik de hep paramız yok diyoz bi dee :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel anlatmışsın.. Çok doğru gün geçtikçe daha da kapitalist yaşamamın kölesi ve bağımlısı haline geliyoruz..

    YanıtlaSil
  3. Ne zamandir bende sadeleşmek için uğraşıyorum.Less is more felsefesini benimseyebilsek keşke.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER