25 Haziran 2019 Salı

POSTCROSSING | RUSYA'DAN GELEN KARTPOSTAL



kartpostal



Rusya'nın başkenti Moskova'dan kartpostalım vaar!
Kartpostal yazıp göndermenin ve kartpostal beklemenin en güzel yanı: bir sürü farklı kültürden, milletten insanlarla tanışabilmek ve onların ülkelerini, yaşadıkları şehri ziyaret etmiş kadar olmak.

Ben bu güzel hissi çok uzun zamandır yaşıyorum. Belki 100'ün üzerinde kartpostal ve pul koleksiyonuna sahibim. Bu durumdan da hiç mi hiç şikayetçi değilim. Benim en güzel hazinem olarak onları. 




Kartpostalı gönderen arkadaşım Marina. Günlük hayatından bahsetmiş kartpostalında. Bana gönderilen kartpostalların yazılı ve pullu olmasını özellikle seviyorum. Çünkü her biri kendi arkasında bir hikaye barındırıyor.
Resimde gördüğün pullar da çok hoşlar. Çıkartıp pul koleksiyonuma eklemek isterdim ancak kartpostal yapıştırıldığı için bu pek de mümkün görünmüyor.

Eğer sen de hala hiç kartpostal yazıp göndermediysen gecikmeden bir defa da olsa bu hissi denemen gerektiğini söylemeden geçemeyeceğim.
Kartpostalı yazması keyifli, postacının kapı zilinize basıp kartpostalı size teslim etmesi ise ayrı bir heyecan mutluluk verici.










8 yorum:

  1. Kartpostal himm benim de mektup arkadaşım vardı İspanyadan hem de 5 tane :D napıyorlar şimdi bilmem en son 5. sınıfta yazışmıştık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 tane mii? o.o İsimleri ya da adresleri yok mu mektuplardaa? :)

      Sil
  2. Sana çok özeniyorum canım. Her ülkeden yazıştığın değişik kültürlerde insanlar var. Peki İngilizce mi konuşuyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik kültürlerden insanlar tanımak çok güzel. Evet ingilizce. :)

      Sil
  3. Merhaba 2bucuk hafta once barselonadan İstanbula bir kartpostal gonderdim ve hala teslim edilmedi.
    Adresi dogru yazdim ve pulu da yapistirdim ve daha sonra barcelonadaki sarı posta kutularindan birine attim. Acaba bir seyi eksik mi yaptim, mesela kartpostali atmadan once bir yere muhurletmem mi gerekirdi? Bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olabilirse cok sevnirim simdiden tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Bildiğim kadarıyla ülkelerde yol üzerinde bulunan posta kutularına atılan kartpostalların teslimi çok uzun sürmekte. Ya kutunun açılması için dolması bekleniyor ya da açılıp dağıtım işlemlerinin başlaması için de belirli bir süresi var. O yüzden kartınızın elinize ulaşması biraz zaman alacak zannımca.. Sevgiler!

      Sil

 

BİRPEMBESEVER