15 Aralık 2021 Çarşamba

Bitki Çayının Tesiri

 



”Her davranışın sonuçlarını, o davranışın kendisi doğurur.“

Son iki aydır düzenli olarak kütüphaneye gidiyorum. Ayda bir kere kitap ödünç almaya gittiğim kütüphanede aylık kitap alma limiti üç tane. Böyle olunca öncesinden uygulamadan araştırıp seçtiğim kitapların kodlarını not alıyor, kütüphaneye gittiğimde de raflardan alacağım kitapları kolaylıkla buluyorum.

Şu an okuyor olduğum kitabı okumayı dört gözle bekliyordum. Fakat son günlerde elime kitap alamıyor, içimden pek bir şey yapmak da gelmiyordu. Hal böyle olunca akşam yemeğinden sonra kendime bitki çayı hazırlayıp en sevdiğim bardağıma koydum. Okuma kitabımı alıp masaya geçip bir saat kadar kitap okumaya koyuldum.  Verimli bir saat geçirdim.

Dünden beri ara ara fırtına çıkıyor. Bugün annemle kısa süreliğine dışarıya çıktım. Evden çıkmadan evvel boynuma bir atkı geçirdim. Tam kapıdan çıkacakken geri dönüp ellerime bir eldiven geçirdim. Dışarıdaki havanın hiç şakasının olmadığı esen rüzgardan ve çiseleyen yağmur damlalarından belliydi. Son dakika iyi ki eldivenlerimi almışım dedim.

Soğuk havadan dışarıda olan bitkilerim de nasibini aldı. Dün gece şiddetli rüzgar ve yağmur olunca onları kısa süreliğine içeriye aldım. Graptosedum’lar soğuyan havayla birlikte gittikçe renklerini değiştirdiler. Sukulentlerde renk değiştirme süreçleri endişelenecek bir durum değil. Renk değişimiyle sukulentler hava değişimine karşı adaptosyon sürecini yansıtıyor.

Yazımın ilk satırında bahsettiğim alıntı şu an okuyor olduğum bir kitaba ait. Tırnak içindeki cümle, kendi içinde saklı bir sürü cümle barındırıyormuş gibi hissettim. Bu alıntıyı seninle de paylaşmak istedim. 


2 yorum:

  1. Kitabı bildim, sır, o nedenle açık etmiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Her bölümü merak ve heyecan uyandıran bir kitap, okumaya devam.
      Evet, şimdilik sır olarak kalsın, teşekkür ediyorum. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER