10 Aralık 2021 Cuma

Snatch Up

 


Snatch Up, Güney Kore 2018.

Min Jae beş parasızdır ve hasta olan annesinin ameliyatı için para bulup hastaneye ödeme yapması gerekmektedir. Kaldığı dairenin depozitosunu almaya karar verir. Depozitosunu alacağı sırada parasını bir kabadayıya kaptırır.

Kabadayı aldığı parayı tanıdığı bir siyasetçiye borç olarak verir. Borç verdiği siyasetçiyi de öldürmek isteyen başka bir tefeci vardır. Bu tefeci adam, katil tutar ve siyasetçi adamı öldürmek ister. Böylece para tefeci adama kalacaktır.

Bu kötü adamların peşinde de borç batağına düşmüş bir polis vardır. Polis, kendi silahını rehin olarak tefeci adama bırakır. Tefeci adam da tutmuş olduğu kiralık katile siyasetçi adamı öldürmesi için ödünç verir. Bu silah kiralık katilin eline ulaşmaz. Yanlışlıkla Min Jae’nin eline ulaşır. Min Jae eline geçen silahla siyasetçi adamda bulunan para çantasını almak ister. Ve planını uygulamaya koyulur. 

Filmde çok karakter oluşu biraz kafa karışıklığına sebebiyet verse de olayların gelişmesi ve karakterlerin para çantasıyla olan bağlantılarıyla konu anlaşılır hale geliyor. Aksiyon, gerilim, suç türündeki filmde bol bol komedi sahnelerine de yer veriliyor.

4 yorum:

 

BİRPEMBESEVER