29 Aralık 2021 Çarşamba

Bad and Crazy

 


Bad and Crazy, Güney Kore 2021.

Başrollerinde Lee Dong Wook ve Wi Ha Joon’un yer aldığı dizide Lee Dong Wook, bir polis dedektifidir. Yaşamını ve meslek hayatını züppe ve materyalist bir şekilde sürdüren dedektif aynı zamanda çevresinden de göstermiş olduğu başarılarla övgüyle bahsedilir. Fakat bu başarılarını yürütmüş olduğu davalarda rüşvetlerle elde etmiştir.

Polis dedektifin içinde yaşayan gizli kişiliği bir gün ansızın ortaya çıkıverir. Yeni kişiliği onu tamamen bambaşka birine dönüştürür. Meslek hayatında adaletsizlik yapan kötü adamlar karşısında bir kahraman gibi savaşmaya başlar. 

Yeni kişiliğinden haberi olmayan polis dedektifi için başlarda bu durum biraz komik ve açıklanamaz bir haldedir. Ancak zamanla içinde yaşayan yeni kişiliğin ortaya çıkması ve kendinde çoklu kişilik bozukluğu olduğunu fark etmesiyle ikili, kendi aralarında küçük anlaşmalar yapmaya başlar.

Güncel Kore dizilerinden. Başrol oyuncuların performansı ve dizinin konusu mükemmel. Dizi türü için kara mizah, aksiyon barındırdığını söyleyebiliriz. Dizi 12 bölümden oluşuyor.

2 yorum:

 

BİRPEMBESEVER