21 Aralık 2021 Salı

Yağmurluklu Katil : Kore’de Canavar Takibi

 


The Raincoat Killer : Chasing a Predator in Korea, 2021 belgesel.

Belgesel, bu yıl yayınlanıyor ve gerçek bir olayı ekrana yansıtıyor. 2000’li yılların başında Güney Kore’nin bir semtinde başlayan cinayet, peşi sıra işlenecek ve durduralamaz bir hal alacak ölümleri beraberinde getirecektir.

Yoo Young Chul, Seul’de yaşayan zengin insanları hedef alarak onların ölümüne sebep olur. İşlediği cinayetlerle tüm ülkeye adına duyuran seri katili yakalamak için ülkede özel bir ekip kurulur. Cinayetlerdeki tüm detaylar, ipuçları varsa kamera kayıtları tek tek yoklanır ve delil haline getirilir. Adım adım ilerleyen dedektifler o zamanın teknoloji ve imkanlarıyla zor olsa da katilin izini bulmaya çok yaklaşırlar.

30’a yakın kişinin ölümüne sebebiyet veren seri katilin yakalanma sürecini üç bölümden oluşan suç belgeselinde izliyoruz. O dönem görev yapan polisler, savcılar, psikologlar da belgeselde röportaj veriyor. Gerçek görüntülere de yer verilen belgeselde, bir seri katilin titizlikle yakalanma sürecini ele alıyor.

4 yorum:

  1. İyi ki bu yazıyı yazmışsın benim çok ilgimi çekti hemen izleyeceğim :D Ben seviyorum bu tür şeyleri. emeğine sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeli Kız,
      Ben de bu tür şeyleri ilgiyle izliyorum. Beğenmiş olmana sevindim. Teşekkür ederim güzel yorumun için. :)

      Sil
  2. aaaa, oooo kore gerçek suç belgeseli hiç izlemediydim, hep amerikan izledim, şimdiden merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Bir tane Amerikan suç belgeseli buldum, aldım listeme. :) Bu da güzeldi, akıcıydı.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER