9 Aralık 2021 Perşembe

Bursa Arkeoloji Müzesi


Bursa’da yer alan Kültürpark içerisinde yer alan müzede Orta Miyosen Dönem’den Doğu Roma Dönemi’ne kadar yer alan eserler burada sergileniyor.

Bursa Arkeoloji Müzesi dört salondan oluşuyor: Miyosen Dönem-Frig Krallığı, Taş eserler salonu, Arkaik Çağ-Doğu Roma Dönemi, Araba buluntuları salonu.

 


Müzeye girişler ücretsiz. Geçen sene girişler ücretliymiş ancak ziyaretçi sayısı az olduğundan dolayı bu yıl ücretsize çevrilmiş. Müzenin çok da güzel bir bahçesi var. Ayrıca müze çalışanları da çok ilgili ve kibarlar.





7 yorum:

  1. Müzeye gitmeyeli o kadar uzun zaman oluyor ki.. İki üç hafta önce burada hangi müzeler var diye bir bakayım dedim, müze yok. Minnoş şehir sağ olsun bir şehir dışı turu yapma vaktimiz gelmiş, hihihi. Bekle beni Bursa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüzgarla Birlikte,
      Gittiğim şehirlerde varsa eğer müze gezmeyi çok seviyorum. Bana oranın kültürünü görme şansını elde ediyormuşum gibi hissettiriyor. Bursa çok güzel bir şehir, dilerim bir gün yolun düşer. :)

      Sil
  2. Müze gezmeyeli yıl da değil yıllar oldu diyecektim ki kendi kendimi yalanlıyorum en son minnak bebemi Gülhane'de İslami Bilimler Müzesi'ne götürmüştüm de içeride koşturmaktan helak olmuştuk. Ama işte şöyle sakin sakin gezmeyeli birkaç yılı var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      Gülhane Parkı'ndaki müzeye hiç gitmedim sanırım.
      Bazen hayatın koşuşturmasından kendimize ayıramadığımız vakitler olabiliyor. Sağlık, huzur ve mutluluk hayatımızdan hiç eksik olmasın.^-^

      Sil
  3. İlkay,
    Evet, böyle nazik insanlar günümüzü güzelleştiriyor.
    Güllerin rengi kadar kokuları da çok güzeldi. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER