17 Ocak 2022 Pazartesi

Bring Me Home

 


Bring Me Home, Güney Kore 2019.

Jung Yeon’un oğlu evlerinin önünde oyun oynarken aniden kaybolur. Kaçırıldığından şüphelenen annesi ve babası, biricik oğullarını bulmak için kayıp ilanları verirler. Aradan altı yıl geçer. Polis bir süre sonra kayıp çocuktan ümidi keser fakat ailesinin inancı çocuğunun hala yaşadığı yönündedir.

Bir gün kayıp oğlunu arayan baba trafik kazası geçirir. Geçirdiği kazada hayatını kaybeder. Jung Yeon tek dayanağı olan kocasını da kazada kaybetmenin verdiği acı içinde perişan olur. Ancak oğlunu aramaktan bir an olsun vazgeçmez.

Bir adada yaşayan polis memuru kayıp ilanında gördüğü çocuğu yine adada balıkçı topluluğu içinde yaşayan bir çocuğa benzetir. Anneyle iletişime geçer ve ona bu bilgiden bahseder. Anne hiç şüphe etmeden adaya gider ve balıkçı topluluğu ile iletişim kurmak ister. Balıkçı topluluğundaki insanlar ise orada yaşayan çocuğun kayıp çocukla bir ilgisinin olmadığı yönünde ısrar ederler. Fakat gerçekler gizlenmeye ve üstü örtülmeye çalışılır. Anne Jung Yeon, tuhaf davranışlardan ve güven vermeyen bu insanlardan şüphe eder ve oğlunun peşine düşer.

Dram-gerilim türdeki filmin konusu bir çocuğun kaçırılması ve sonrasında gelişen olaylarla ilgili. Duygular ve dravranışlar çok iyi yansıtılmış. 

10 yorum:

  1. Selam filmi izlemek için not aldım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parıldayan çiçek,
      Merhaba,
      Harika bir filmdi. Sevgiler benden de!

      Sil
  2. Başarılı bir yapım ve sanırım gerçek bir olay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Gerçek bir olaydan esinlendiğini bilmiyordum. Eğer öyleyse üzücü bir olay olmuş.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. deeptone,
      Başları ağır ilerliyor. Ama ortalardan sonra çok gerilimli bir filme dönüşüyor.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. EsTen,
      Dram-gerilim türünü seviyorsanız eğer iyi bir filmdi.

      Sil
  5. Ay ben bunu aldım hemen listeme. Çok sağ ol :D

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER