15 Ocak 2022 Cumartesi

Covid Süreci

 


Sevgili okur,

Geçtiğimiz günlerde soğuk algınlığı-grip gibi bir sürecin içerisinde olduğumu burada paylaşmıştım. Şu an hastalığın başlangıcına göre iyi ve sağlıklıyım. Fakat aile üyelerim de aynı hastalık sürecini geçirmekte. Durum böyle olunca acaba covid mi geçiriyoruz diyerek hastaneye test yaptırmaya gittiler. Ve pozitif sonuçlarıyla karşılaştık. 

İşin garip yanı da şöyle ki; hastalık sürecinin ilk başlangıcı kız kardeşimle gerçekleşti. Bir hafta süren ve her gün farklı semptomlar gösteren bu süreç tam bitecekken ben hastalanıyorum. Benim hastalık sürecim tam bitecekken de bu sefer başka bir aile üyem rahatsızlanıyor. Ve bu süreç herkes olana kadar devam ediyor.

Ben farkındalık olması açısından geçirdiğim semptomları burada paylaşmak istiyorum. Çift doz aşı yaptırmış olmamıza rağmen covid geçirdik. Aşının koruyup korumadığı tartışılır bir konu olsa da şundan eminim ki bağışıklığımın düşük olduğu bir günde hastalandım. Takviye ilaçlarımı ihmal ettiğim ve soğukta kaldığım bir günde birinci gün ateşim çıkarak hastalık baş gösterdi. İkinci gün ateş, burun tıkanıklığı ve burun akıntısı eklendi. Üçüncü gün ateşim düştü fakat burun tıkanıklığı, burun akıntısına ek olarak boğaz ağrısı ortaya çıktı. Dördüncü günümde burun akıntısı ve boğaz ağrısı devam etti. Beşinci gün burun tıkanıklığına ek olarak öksürük ortaya çıktı. Altıncı günde ise geriye öksürük kaldı. Onuncu güne yaklaşmış bulunmaktayım. Gerçekleşen tüm semptomlardan şu an sadece ara ara gerçekleşen öksürük kalmış durumda. 

Hastalığı geçirip iyileşme süreci tamamlananlara pcr zorunluluğu kalktı. Sosyal hayatta gerçekleşen birçok aktivitede artık pcr zorunluluğunun olmadığı açıklandı. Karantina süreçleri de 7 güne indirilmiş. İyi mi oldu kötü mü oldu emin değilim. Eğer benzer semptomlar gösterirseniz kendinizi izole etmeye ve insanları riske atmamaya gayret gösteriniz.


20 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun. Galiba aşılı da olsak hastalanacağız. Ağır geçirmediniz umarım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parıldayan çiçek,
      Çok teşekkür ederim. Evet öyle görünüyor. Sevgiler benden de!

      Sil
  2. Geçmiş olsun, İzmir'de okuyan oğlum da olmuştu ki aşıları tamdı, karantina sonuna varmadan bir iki gün içinde geçmişti semptomları. Başka örneklerden de biliyorum ki aşı şart. Valla ben evde bile sosyal mesafeciyim, covidsem başkasına zararım olmasın diye. Herkes herkese covidliymiş gibi bakıp mesafe konusuna titizlik gösterirse bu konu aşılır ama genel tavıra bakarsak biraz daha işimiz var gibi. Tüm ailene sağlıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Teşekkür ederim. Oğlunuza da çok geçmiş olsun. Aşının bu süreçte bir tık daha hafif atlatılmasına yardımcı olduğuna inanıyorum ben de. Evde aile üyeleriyle sosyal mesafeye dikkat etmemize rağmen ne yazık ki bulaştı. Virüse karşı ciddiyet ve titizlik toplumda pek rastladığım bir durum değil. Dediğiniz gibi ciddiye alındığı vakit son bulmaya da başlayacaktır.

      Sil
  3. aaa çok geçmiş olsun yaa, evin içinde birbirine bulaştırmak normal olsa gerek tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Teşekkür ediyorum, ne yazık ki bulaştı. Şu an daha iyiyiz.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun:( Size ve aile fertlerinize acil şifalar.

    YanıtlaSil
  5. merhaba çok geçmiş olsun. süreç bitince göğüs bölümüne gidip tomografi çektirin bence. öksürükten dolayı ben gitmişim ciğerlerimde hasar kalmıştı tabi biz 1 yıl önce geçirdik çok ağır geçmişti. covid in sanırım şu an hafifledi etkileri ama hızlı bulaşıyor yine de. aşılar tamamen korumuyor zaten ama hafif geçirmeyi sağlayıp hastaneye yatışları azaltıyor önlüyor.
    karantina ve pcr zorunluluğu kalkması bence kötü oldu onlar bitmemeliydi böyle kendini izole edenler çok azalacak gibi. aslında şimdi daa çok risk alındayız kimin hasta olduğu belirsiz olacağı için. sürecinizi yazdığınız için teşekkürler ve tekrardan hepinize bol şifa diliyorum..
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı Diyarlar,
      Merhaba,
      Teşekkür ederim. Evet, önerinizi dikkate alacağım. Öksürmekten ciğerlerim acır hale geldi. Hala daha öksürük devam ediyor. Geriye bir tek bu semptom kaldı. Zamanla bunun da geçeceğine inanıyorum.
      Virüsün ilk zamanları daha ağır semptomlar vardı. O zamanlar daha sancılı bir süreçti.
      Karantina ve pcr hakkındaki yorumlarınıza ben de katılıyorum. Güzel dilekleriniz için yeniden teşekkür ederim. Sevgiler!

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun canım. Ne yazık ki herkes bu süreci geçirecek sanırım. Hasarsız atlatmak dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      Çok teşekkür ediyorum. Evet dediğin gibi herkes geçirecek bu gidişle.

      Sil
  7. geçmiş olsun, aşı işe yarıyor sanırım... sıradaki dozları da vakti gelince yaptırmak en iyisi sanırım, şifalar dilerim size ve tüm ailenize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Teşekkür ederim. Aşının hastalık sürecini kısalttığını düşünüyorum. Aşılı olan da aşısız olan da bu hastalık sürecini geçireceğe benziyor.

      Sil
  8. Buna benzer semptomlarla karşı kaşıya kaldım ve bütün vücudum da ağrılar içindeydi test yaptırdım negatif çıktı, şaşkınımç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      Bazen pcr testlerinin semptomlara rağmen negatif çıkabildiğini çevremden duymuştum. Yine de kendine çok dikkat et.

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeli Kız,
      Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. ♥️

      Sil

 

BİRPEMBESEVER