13 Ocak 2022 Perşembe

Uyuyan Ölüm

 




''Olup bitenlerin anısı bilinçaltının derinliklerinde gizlidir.''

''Duygusal bir kişilik ancak dayanılamayacak bir duruma gelince kendini dışavurur.''

''Kıskançlık çok garip bir şeydir. Bazen kendini öyle güzel gizler ki, onu hiç düşünmezsiniz.''

''İnsanın hisleri her zaman güvenilir bir yol gösterici olmaz.''

''En umulmadık kişiler bazen akla hayale gelmeyen işler yapıyorlar.''


Uyuyan Ölüm, Agatha Christie.

Gwenda ve Giles yeni evlenen genç bir çifttir. Gwenda İngiltere'nin kırsal bir köyünde buldukları eve taşınacakları için oldukça heyecanlıydı. Yeni evlerine taşınan çift için her şey yolunda giderken bir gün Gwenda'nın evin geçmişiyle ilgili zihninde beliren görüntüler çiftin hayatını kötü anlamda etkilemeye başlar.

Evin kasvetli havasından kaynaklandığını düşünen  Gwenda, evin içini modern bir görünüme kavuştursa da onun zihnini meşgul eden korkutucu görüntüler hayatını mahveder. 

Geçmişte bu evde yaşayan insanlarla ilgili anılar görmeye başlayan Gwenda, bir tanıdıklarının arkadaşı olan Miss Marple'dan yardım ister. Miss Marple gizemli ve ürkütücü olayları çözmekle ün salmış bir kadındır. 

Miss Marple ve genç çift, yıllar önce bu evde gerçekleşen bir cinayeti aydınlatmakla birlikte yine Gwenda'nın zihnini meşgul eden görüntülerin aslında Gwenda'nın küçüklüğünde  bir cinayetin yeni taşındıkları bu evde işlenişine şahit olduğunu ortaya çıkarır.


9 yorum:

  1. heey, bu kitabın ingilizce ismini yazsan ya, içinde varsa kitabın :)

    YanıtlaSil
  2. Agatha kitapları kitaplığımda bekliyor ama nedense kitap okumak son bir yıldır içimden gelmiyor. Ama bir yerden başlamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      Bazen kitap okumama isteği bana da oluyor. Geçici bir süreç gibi düşünüp eline sevdiğin ve okumayı çok istediğin bir kitabı alarak kitap okumaya başlayabilirsin bence.

      Sil
  3. Agatha bayağıdır elime almadığım bir yazar, ay bu da nasıl cümle olduysa bu aralar polisiyede Robert Bryndza favorim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      Kütüphane denk gelince alı okumak istedim. Liseden beri kitaplarını severek okuduğum nadir yazarlardan biridir. Robert Bryndza, daha evvel kitaplarını okumamış olduğum bir yazar. Önerine bakacağım inşallah. :)

      Sil
  4. İlkay,
    Yazarın kitapları çok akıcı ve iyi kurgulara sahip. Miss Marple ve Poirot kitapların efsane isimleri. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER