28 Ocak 2022 Cuma

Night in Paradise

 


Night in Paradise, Güney Kore 2018.

Film; mafya dünyasında adını duyurmuş olan bir gangsterin haksızlığa uğrayarak hayatının rakip çeteler tarafından bitirilmeye çalışmasını işliyor. 

Tae Gu, bir mafyanın işlerini yapan gangsterdir. Bir gün trajik bir şekilde ablasını ve onun küçük kızını trafik kazasında kaybeder. Kazanın ardından psikolojik olarak sarsılan genç adam, gerçekleşen bu ölümün bir tesadüf olmadığını düşünür. Öyle ki çalıştığı mafyanın patronu da başka bir çetenin liderinin bu kazada parmağı olduğunu söyleyerek o çetenin başındaki adamı öldürmesini ister.

Kalbi acıyla kaplı olan Tae Gu, emri hiç düşünmeden yerine getirir. Bu intikamdan sonra rakip çete liderinin sağ kolu, Tae Gu’yu her yerde aramaya başlar. Mafya lideri, Tae Gu’nun bir süreliğine Jeju Adası’nda inzivaya çekilmesini söyler. Genç adam denileni yaparak adaya gider. Burada anlaşmalı olarak çalıştıkları bir adamın yanında kalacaktır. 

Çiftlik sahibi olan adam, yeğeniyle birlikte Jeju Adası’nda yaşarlar. Genç kız ve amcası çiftliklerinde geçimlerini kendi işlerinin dışında bir de kaçak silah satıcılığı yaparak kazanırlar. Tae Gu, olan bitenlerden habersizce çiftliğe bir süreliğine gözden kaybolmak için gelse de onu yakalamaya çalışan mafya adamları izini burada da bulacaktır.

Film başlarda biraz ağır işliyor gibi gelse de sonuna kadar izleyiciyi merakta bırakıyor.

6 yorum:

  1. izlemedim bu filmi, ama sevebileceğim bir konusu varmış fırsat bulduğumda bakacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Filmin başları biraz ağır ilerliyor. Aksiyonu az, dramı bol bir film. Güney Kore sinemasını beğeniyorsanız filmi tavsiye ederim.

      Sil
  2. sen seviyon mafya aksiyon suç felan özellikle kore olunca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Evett, özellikle Kore sinemasını seviyorum. Adamlar iyi filmler yapıyor. :)

      Sil
  3. Kore dizilerini seviyorum da filmlerde sanki sona doğru bir ağdalanma oluyor filmin akışı kaçıyor gibi geliyor bana. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      Bazı filmlerinde onu ben de fark ediyorum.
      Ama Kore sineması da çok fazla başarılı filmler çıkartıyor. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER