24 Ocak 2022 Pazartesi

Karla geçen birkaç gün

 


En sevdiğim mevsimden merhaba sevgili okur.

Son iki gündür yaşadığım şehre aralıksız kar yağıyordu. Karın çok yağdığı zamanlar çocukluğumda kalsa da geçen yıl ve bu yıl olmak üzere yağan kar yağışları bana o zamanları hatırlatıyor.

Önceki evimiz yükseltisi fazla olan bir yerdeydi. Kış mevsimi orada çok zorlu geçerdi. Yollar günlerce kapalı kalırdı. Bu durum en çok biz çocukların işine yarardı. Okullar çok sık tatil olurdu. Tatili karlı havada fırsata çevirir kendimizi dışarıya atardık. Kardan evler yapışımız, kartopu savaşları, sabah kahvaltıdan sonra sımsıkı giyinilip dışarıda yılın ilk kardan adamının elbirliğiyle yapılışı ve daha nice anı.

Fotoğraf albümüm bir sürü kar resimleriyle doldu. Bu durumdan hiç şikayetçi değilim elbette. Çünkü tam bir kış insanıyım. Dün, gökyüzünü çok güzel bir pembelik aldı. Bu anlık görüntüye bir de kar yağışı eklendi. Biraz gökyüzünü ve yağan karı seyre daldım. 

Karlı havalar içimde heyecana ve mutluluğa sebep olsa da bir yanım üzgün kalıyor. Dışarda kalmak zorunda kalan insanlar ve sokak hayvanları için. Bugün dışarıya çıkarken sokak hayvanlarının yemesi için bir şeyler bıraktım. Mutfak camına gelen iki güvercine de günlük yiyebilecekleri bir şeyler bırakıyorum. İnsanlara ve korunmaya muhtaç hayvanlara karşı bu soğuk havalarda daha çok duyarlı olalım sevgili okur. 

Unutma; iyilik paylaşıldıkça çoğalır.




8 yorum:

  1. hiç de bir şey yapamazsak kuşlar için cam önüne küçük kırıntılar bırakabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Kesinlikle, diğer canlıları da düşünmemiz gerekiyor.

      Sil
  2. :) Bende senin gibi oluyorum, kışı seviyorum ama hava şartlarından zorluk yaşayanları düşündükçe de içim bir tuhaf oluyor. İyilikleri paylaşarak kocaman çoğaltmak dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      Evet, bazen sevdiğimiz şeylerin üzücü tarafları da oluyor.

      Sil
  3. Kar resimleri çekmeye bayılırım. Ama çok soğuk ya :D Kardan adam klasiğimizdi, hep ilk o yapılır bir de süslenirdi :) Ah ne güzel günlerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeli Kız,
      Resimleri çekmek güzel, dediğin gibi çok soğuk. :)

      Sil
  4. hımm, hayvanlar evet ya iyi uyarı, dikkat edeyim ben de :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER