11 Ocak 2022 Salı

D.P.

 


D.P. , Güney Kore 2021.

Dizinin senaryosu Dog Days isimli bir webtoon’dan uyarlanıyor. Webtoon yazarının kendi deneyimlerini aktardığı bu dizide; Jung Hae In askerlik görevini yerine getirmekte olan genç bir erdir. 

Genç erin kaldığı kışlada gerçekleşen bir asker kaçağı olayı sonrasında genç erin olaya farklı bir bakış açısıyla yaklaşması onu, Kaçak Takibi Birliği’nin üyesi konumuna getirir.

Bu birliğin görevi aynı ya da farklı askeri birliklerde görev yapan ve kaçan askerleri yakalayıp ilgili birimlere teslim etmektir. Genç askerin yanına onunla birlikte kaçak askerleri yakalaması için başka bir er, ekip arkadaşı olarak verilir. 

Askerlerin iki yıl zorunlu hizmet görevi olan askerlikleri sırasında dayanmaya çalıştıkları acı gerçekler, göz yumdukları zorbalıklar ve alt-üst ilişkisinin yaşattığı mobbing durumlarına tanıklık ediyoruz.

6 bölümden oluşan dizi; aksiyon, dram, askeri ve komedi türünde. Dizi ilk çıktığı günden bu yana Güney Kore’deki askeri zorunluluk hizmetinin gerçeklerini gün yüzüne çıkarttığı için çok fazla ses getirdi. İzleyici tarafından beğenilen ve tam not alan dizinin ikinci sezonu da çok yakında gelecek.

8 yorum:

  1. Webtoonlar hakkinda arastırıyordum bende 😄 dizi kısa ve az bölümlüymüş bakarım bir ben de, teşekkürler ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Güzel bir tevafuk olmuş, sevindim. Rica ederim, keyifli seyirler şimdiden. :)

      Sil
  2. hımm, bu denişik konulu imiş, yazalım listeye bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Jung Hae In'in diğer dizileri de güzel, tavsiye ederim. :)
      Something in the Rain ve One Spring Night. :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. she is the man,
      Askerlikle ilgili pek bilgim olmadığı için yaşanan ve saklı kalan gerçekleri izlemek beni biraz hüzünlendirse de iyi bir dizi.

      Sil
  4. İlkay,
    Benim liste de baya kabarık. :)
    Dizi kısa, güzel bir konuya da sahip.

    YanıtlaSil
  5. İlkay,
    Bu oyuncunun dizilerinde büründüğü karakterlere yansıttığı hisler o kadar güzel ki. Koreli sevdiğim aktörlerin başında gelir. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER