18 Şubat 2019 Pazartesi

JAPONYA'YA UZANAN MEKTUP ARKADAŞLIĞI






Birçok farklı ülkeden mektup arkadaşları edinme fırsatım oldu. Hem güzel anılar biriktirmekle birlikte yabancı dilimi geliştirmeme de katkı sağladı mektup arkadaşlığı.

2014 yılında ilk uzun süreli mektup arkadaşım olan Sayumi ile bir mektuplaşma sitesinde tanışmıştık. Biraz zaman geçince birbirimize mektuplarla birlikte yanında küçük hediyeler göndermeye karar verdik. 

Japonya'da iş hayatı gerçekten çok yoğun. Bu yoğun hayatına rağmen benimle mektup arkadaşı olması beni çok çok mutlu etmişti. İlk gönderdiği mektubu ve hediyelerini hatırlıyorum da.. Havalara uçmuş olabilirim sevinçten. Bir Rilakkuma sever olarak bana bir sürü Rilakkuma temalı hediyeler göndermişti. Bu yazımdan ulaşabilirsin göndermiş olduğu hediyelere.


Ve ardından dört kere daha mektuplaştık biz. Mektuplarımızın dışında bir uygulama üzerinden de konuştuğumuz oluyor. Yani 5 yıldır görüştüğüm bir arkadaşım. Gezdiği yerlerden resimler atar bana da. Onun sayesinde Kyoto'yu, Osaka'yı, Universal Japonya Stüdyolarını ve daha birçok yeri gezip görmüş kadar oldum. 


Çok şanslıyım. Böyle güzel mektup arkadaşları edindiğim için. Bir mektup bir dolu mutluluk ediyor. Güzel arkadaşlıklara yeni yeni maceralara kapı aralıyor. 
Evet, bunların hepsini sadece bir mektup yapıyor. 
YAŞASIN MEKTUP ARKADAŞLIĞI! 💜

9 yorum:

 

BİRPEMBESEVER