8 Şubat 2019 Cuma

İZLENİLESİ 5 KORE DİZİSİ #1



Son günlerde yorumlarda çok istenildi öneri dizi ve film listeleri. Ben de listeler halinde en çok sevdiğim ve beğenerek izlediğim dizileri önermek istedim. O zaman öneri listesinin ilki başlasınn. 😊


1. The Smile Has Left Your Eyes

2018'in en en iyi dizilerinden bana göre. Japon dizisinden uyarlama olan dizinin konusu fazlasıyla gizem barındırıyor içerisinde. 
Bir polis memuru ve onun kız kardeşi etrafında dönüyor olaylar. 

Bir cinayet işlenir ve olaya intihar süsü verilmeye çalışılır. Suçlu ya da suçluların peşine düşen başroldeki polis bir yandan da kız kardeşinin hayatına giren gizemli çocuğu araştırır. Başrolde Jung So Min ve Seo In Guk var. 



THE SMILE HAS LEFT YOUR EYES



2. The Good Wife

2016 yılında çıkan ve izleyiciyi etkisi altında bırakan dizilerden birisi. Dizi, aynı adlı amerikan dizisinden uyarlama. Türü dram, hukuk.

Jeon De Yeon ve Yo Ji Tae başrollerde. Başroldeki kadının kocası çok başarılı ve tanınan bir savcıyken bir anda adı yolsuzluk davasına karışır ve hapse atılır. Tüm kariyeri, şöhreti ve saygınlığı bir anda yerle bir olur. 

Karısı bu durumu kabullenemez ve eski bir avukat olan kadın tekrar mesleğine dönerek bir hukuk şirketi ile anlaşır. Burada da geçmişte onu seven bir adam ile karşı karşıya gelir. Sürükleyici bir dizi.


THE GOOD WIFE


3. Eulachacha Waikiki

Waikiki adında bir konuk evini işleten üç erkek var başrollerde. Ancak bu üç erkeğin hayallerindeki meslekler farklıdır. Biri oyuncu olmak isterken bir diğeri yazar olmak ister. Bu yüzden de kendilerini geliştirmek için dönüşümlü olarak ek işlerde çalışırlar.

Bir sabah konuk evine bilinmeyen bir kişi tarafından bir bebek bırakılır. Bu bebeğin kimin olduğu çok merak edilir. Dizinin türü bol bol komedi içeriyor. Gülme garantisi vereceğim dizilerden birisi. Başarılı bir komedi dizisi. Oyunculuklarda mükemmel.

EULACHACHA WAIKIKI



4. Return

2018 yılının iddialı dizilerinden birisi olabilir. İzledikten sonra bir süre etkisinden çıkamadığım doğrudur.

Dizide, dört elit arkadaş vardır. Çok zengin ve lüks bir hayata sahiptirler. Bu dört arkadaş aynı zamanda evlidir de. Bu arkadaşların yakından tanıdığı bir kadın öldürülür. Ve cinayet bu dört kişiden birinin üstüne atılır. Cinayet zanlısı olarak tutuklanan adamın eşi olayın peşini bırakmaz.

Dedektifler dört arkadaşın hayatına ve yakın çevresine odaklanıp gerçek zanlıyı bulamaya çalışırlar. Fakat işler içinden çıkılmaz bir hal alır. Arkadaşlar ve aileleri arasında ihanetler, suçlamalar, yalanlar ortaya tek tek dökülür. Muhteşem bir konuya sahip bir dizi.

RETURN KORE DİZİSİ



5. REPLY 1994

İzleyenlere nostalji yaşatan dizi şüphesiz. Reply 1994. Adından da anlaşıldığı gibi 1994 yılında geçmekte dizi. Aile, arkadaşlık ve komedi türünde. 2013 yılında çıkan ve 21 bölümden oluşmakta.


Dizi bir takım gençlerin etrafında geçiyor. İnsan izlerken en çok geçmişe özlem duyuyor. Gençlik halleri ve gençlerin arasındaki aşklar. Hoş, eğlenceli izlemesi keyifli bir dizi.


REPLY 1994






12 yorum:

  1. Sıkı bir kore dizisi izleyicisi olarak Eulachacha Waikiki dışında diğerlerini izledim bu gece tavsiyen üzerine başlayacağım :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Waikiki çok güzel bir diziydi. 2.sezonu da gelecek. :)

      Sil
  2. Liste için teşekkürler..Kore dizleri ile ilgili yazan bir blog arkadaşım var..Onun sayesinde bende kore dizileri hayranı oldum.

    YanıtlaSil
  3. Kore dizileri ilgi çekici son dönemde bende sanırım takipçisi olacağım. Paylaşım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. hımmm sadece ilkini izlemişiim yaa :) ben de dizi yazdım baaak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerlerini de öneririm sana Deep, iyiler yani. :)
      Eveet, okudum. :) İlki izlediklerimden.

      Sil
  5. Hiçbirini izlememişim, tam anlamıyla tavsiye yazısı oldu benim için :) Kaydettim, hepsine bakacağım :)

    YanıtlaSil
  6. Answer 1988 - i de ben önermiş olayım. Çok içden çok tatlı bir dizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah onu unutur muyum hiç hehehe. :) Nostaljiye götüren dizilerden. :')

      Sil

 

BİRPEMBESEVER