14 Şubat 2019 Perşembe

SULU BOYAYA BAŞLAYANLARA ÖNERİLER #1






Yapması hem keyifli hem de eğlenceli olan sulu boya, hobilerimden en sevdiklerim arasında. Sulu boyada da en sevdiğim yön; boyanın su ile buluşup fırça yardımıyla kağıda ufak ve narin dokunuşlar yapılıyor olması.

Yapıyor olduğum sulu boya çalışmalarını burada paylaşmak çok mutlu ediyor beni. Beğenilmek arzusundan ziyade okurlarıma da hobilerimden, ilgi alanlarımdan bir şeyler aşılıyor olmaktan çok memnun oluyorum.

Bu yazımda sulu boyaya başlamak isteyenlere öneriler vereceğim. 
Öncelikle malzemeler en öncelikli sırada yer almakta. 

Eğer yaptığım çalışmam kağıt üzerinde kabarmasın, fırçamı kağıt üzerinde daha rahat ve kolay hareket ettireyim ya da yapmış olduğun bir hatayı en aza indirgeyerek düzeltmek istersen bir sulu boya defterine ihtiyacın olacak. Bu defteri alırken de benim tavsiyem profesyonel bir sulu boya defterinden yana.




Benim sulu boya defterim 300 gram 20 yapraktan oluşuyor. A4 boyutunda. Sulu boya defterlerinin ağırlığı pamuk yoğunluğuna göre değişiyor. Pamuk yoğunluğunun fazla olması boyanın kağıdın içine emilimine kolaylaştırıyor. Benim tavsiyem en az 300 gr olan sulu boya defterlerini tercih etmeniz.  

Ben her bir sayfayı ikiye bölüp öyle yapıyorum çalışmalarımı. Kağıttan da tasarruf etmiş oluyorum böylelikle. Hem de sulu boya çalışmaları uzun sürdüğünden yarım sayfaya çalışmak yeterli oluyor. 





Sulu boyaya başlarken çok araştırma yapmıştım. Defter ve fırçalar için. 
Fırçalarımı alırken 2 ve 8 numara da karar kıldım.  Başlangıç için ideal fırçalar olduğunu söyleyebilirim. İlerleyen zamanlarda daha ince uçlu ve daha kalın uçlu bir fırça da alabilirim.





Ve ana malzememiz sulu boyalar. 
Elimin altında iki tane sulu boyam vardı. Ve hala bunları kullanıyorum. Gönlümde bir taş sulu boya almak var ancak o da belki ilerleyen zamanlarda olabilir. Bu boyalar fazlasıyla işimi görmekte. İstediğim renkleri ya da farklı renkleri karıştırarak elde edebiliyorum.





Bir de elimde böyle kalemler var. Kuru boya gibi görünmeleri sizi yanıltmasın. Bu boyalar sulu boya kalemleri. Bu kalemleri henüz denemedim. Boyamak istediğiniz  yere önce kuru kalemleri uygulayıp ardında da fırça ve su yardımıyla boyayı dağıtıyorsunuz. Sulu boya kalemlerinin kokusu bir harika bu arada.🙈





Yazımın başlangıcını ve sonunu seninle paylaşmış olduğum malzemelerle ortaya çıkarmış olduğum çalışmalarla tamamlamak istedim. 
Huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum hepinize!🌺



13 yorum:

  1. En son sulu boyayı elime aldığımda ortaokuldaydım. Düşün kaç sene olmuş. Vay be...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya olmuş gerçekten de.. Çok vakit isteyen bir hobi sulu boya. :')

      Sil
  2. Merhaba, bende sulu boyayla resim yapmaya meraklanmistim. Hatta ve hatta bir iki deneyimim oldu ama ne yazik ki vakit yetersizligi yuzunden ara verdim. Yeni baslayan birisi icin onerileriniz cok guzel. Paylasim icin tesekkurler! (Turkce harfler eksikligi icin de kusura bakmayin, klavyemde eksikler) Saygilar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar! ^-^
      Biraz vakit istiyor, doğru.. Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için.Kucak dolusu sevgiler! :)

      Sil
  3. Yaa başlarsan çok mutlu olurum. Sen de paylaşırsın bizlerle hem çalışmalarını. ^-^

    YanıtlaSil
  4. Sulu boya çalışmak çok zevkli gerçekten. Benimde bir kaç denemem olmuşu. Tabi sürekli yapmadığım için geliştiremedim ama hala hevesim var. Yeni başlayacaklar için verdiğiniz bilgiler gerçekten çok yararlı. Ben sulu boya için kağıt olayını bilmiyordum neden olmuyor benim çalışmalarım diyordum. Ayrı bir kağıdı varmış meğerse sanat malzemeleri satan kırtasiyeye sorduğumda öğrenmiştim. O yüzden verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sulu boya en zevkli eğlenceli hobilerden olabilir. :)
      Kağıt en önemli malzemelerden birisi. Ben de araştırırken fikir sahibi olmuştum. Rica ederim Melek. ^-^

      Sil
  5. sulu boya sınıfta uygulaması zor..çocuklar her yeri su içinde bırakıyor.
    Ben 4.sınıfta yaptırıyorum ancak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet küçük çocuklarla sulu boya yapması biraz zor olur.

      Sil
  6. ay bayıldııım yaaaa yapmak isteyenlere okutayım bunuu :)

    YanıtlaSil
  7. İşte beklediğim yazı! :) Harika bir yazı olmuş Tuğçecim. Aslında daha önce okudum ama ancak yorum yapmaya gelebildim :) Devamı gelsin çok isterim :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER