1 Şubat 2019 Cuma

SKY CASTLE




Sky Castle. 20 bölümden oluşan Güney Kore dizisi. 
Dizi yayınlandığı günden beri çok ses getirdi. Kore'nin eğitim yapısını ve üst sınıf ailelerin bu eğitim sisteminde çocuklarını yarış atı gibi kullanmalarını kara mizah ile ele alıyor.

Dizide çok lüks yaşam süren dört aile var. Bu aileler aynı zamanda da çok yakın arkadaşlardır. Ancak arkadaşlıkları normalden biraz farklıdır. Birbirlerinin yüzüne gülüp arkasından iş çevirecek türdendir.

Ailelerin, yaşları birbirlerine yakın olan çocukları vardır. Bu çocukların tek amacı ailelerini yüksek notlarla mutlu etmektir. Çünkü aileleri ancak öyle tatmin olur ve sadece çocuklarını başarıları ile severler.

Bu aileler çocuklarının eğitimlerine yatırım yapıyorlar. Düşündükleri tek şey Kore'nin en iyi üniversitesine çocuklarını tıp okumak için yerleştirebilmek. Çocukların kendi adlarına alabildiği kararlar yok denecek kadar az. Tek sosyal aktiviteleri yine ailelerinin kurmuş olduğu kitap kulübünde dili ağır olan kitapları okuyup bunun üzerine konuşmak.

İlginç bir dizi. Farklı bir konuya dikkat çekiyor. Para içinde yüzen, her şeye sahip olan ve mutlu görünen ancak içten içe hep endişe taşıyan ailelerin etrafında ilerliyor dizi. 

6 yorum:

 

BİRPEMBESEVER