12 Ocak 2023 Perşembe

The Gray Man

 


The Gray Man, ABD 2022.

Başrollerini Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas’ın palaştığı film aksiyon-gerilim türündedir. 

Court Gentry, bir CIA ajanıdır. Çalıştığı ekipte bir numara olarak gösterilen Court, aldığı her görevi fazlasıyla yerine getiren ve üslerini memnun eden biridir. Suikast timinin gözdesi haline gelen Court’a yeni bir görev verilir. Bu görevi ise; elindeki bilgiler dahilinde hedefindeki adamı bulup onda bulunan bir kolyeyi almak ve ardından adamın hayatına son vermek olacaktır.

Gittiği ülkede hedefindeki adamı bulur ancak tam öldürecekken işler beklediği gibi gitmez. Peşinde olduğu adamı bulur ve onun hayatına son vermeden önce aralarında kısa bir konuşma geçer. Bu konuşmanın ardından kolyeyi alan Court işini bitirir ve ülkesine döner. 

Peşinde olduğu adamla olan son konuşmasında onun da eskiden kendisi gibi bir ajan olduğunu öğrenir. Öyle ki zamanında o da tıpkı Court gibi birçok önemli görevde yer almış ve üslerinden takdir toplamış fakat işler yolunda gitmeyince kariyerine son verilmiştir. Court’a verdiği kolyenin önemli bir bilgi taşıdığını ve üslerinin eline geçmemesi gerektiğini ve aynı zamanda tıpkı kendisi gibi Court’ın da bir gün hedef haline geleceğini de söylemiştir. 

Bu konuşmanın ardından Court bu kolyeyi kendisine saklamak seçiminde bulunur ve üslerine yalan söyler. Kendisinden sorumlu olan büyük güçler de Court’u hedef tahtasına koyarlar ve onu bulmaları için şirkette yer alan ekipteki en iyi ajanları onu bulması için peşine gönderirler. 

Kovalamacanın ve aksiyonun hiç bitmediği nefes kesen filmlerden biri. Filmin ikincisinin çıkacağı haberi de onaylanmış.

3 yorum:

  1. İlkay,
    Bazen bazı oyunculara karşı benim de öyle hissettiğim oluyor, o yüzden dediğini anlayabiliyorum. :)
    Filmin aksiyonu çok iyiydi.

    YanıtlaSil
  2. haftasonu izledim, durmaksızın aksiyon :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER