6 Ocak 2023 Cuma

The Invisible Guest

 


Görünmeyen Misafir, İspanya 2016.

Adrian Doria, geleceği parlak bir iş adamıdır. Eşi ve küçük kızıyla mutlu bir evlilik imajı çizen Adrian, karısına ihanet etmektedir. 

Bir iş gezisi bahanesiyle sevgilisiyle evden uzaklaşan Adrian, kırsal bir yerdeki yolculukları sırasında önce bir geyiğe sonrasında da bir araca çarpar. Çarptıkları araçta sürücü olan genç çocuğun hareketsiz bir şekilde kaldığını görürler ve öldüğünü düşünürler. Kimsenin görmediğinden emin olan ikili, suç mahalinde yer alan tüm kanıtları ortadan kaldırıp hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeye karar verirler.

Bu süreçte yoldan geçmekte olan birkaç insanla yolları kesişir. Soğukkkanlı bir şekilde günü atlatan Adrian ve sevgilisi bir daha görüşmemek üzere vedalaşıp yollarını ayırırlar.

Aradan zaman geçer ve Adrian kariyerinde iyice yükselişe geçer. Ölen genç çocuğun ailesi ise oğullarının ölümünün ardında gizli kalan parçaları bir araya getirseler de akla uymayan bir sürü cevaplarla karşı karşıya kalırlar. Ölen gencin babası bu ölümün bir cinayet olduğunu düşünür ve bu işin arkasındakileri bulmak konusunda da ısrarcıdır. Polisin elindeki ipuçları doğrultusunda şüphelilerden birinin Adrian olduğunu öğrenir ve onu yakın takibe almaya başlar.

Adrian, üzerine atılan suçlamaları reddeder. Diğer yandan da en iyi avukatları tutarak savcı ve hakim karşısındaki en iyi savunmasını yapmak için hazırlıklara başlar. Ancak olaylar içinden çıkılmaz bir hâl alır. Adrian anlattıklarıyla genç çocuğun öldüğü o kaza gününe geri döner ve içinden çıkılması zor olaylar da bundan sonrasında başlar.

Film, başlangıçtan son ana kadar her sürecinde izleyiciyi heyecanda ve merakta tutmayı fazlasıyla başarıyor. Özellikle filmde, izleyiciyi ters köşe yaptıran bir sahne beklemekte. Suç, gizem, gerilim ve dram türdeki film; hem oyuncuların başarılı performansıyla hem de konunun muhteşemliğiyle alkışı fazlasıyla hak ediyor.


12 yorum:

  1. bu filmdeki erkek oyuncunun hiçbir filmini kaçırmam, bunu hatırlamadım bir bakayım, çok heycanlı bir dizisi de var, mario casas, aşka yükseliş filminde vardı bir deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Diğer filmlerini de merak ettim. Muhakkak bakacağım. Bu filmdeki oyunculuğu da harikaydı.
      Dizisi de mi varmış, peki ona da bakacağım. Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Yüreğimin İklimi,
      Harika bir filmdi. Bu yıl izlediğim ilk filmdi ayrıca. İyi bir başlangıç yapmış oldum.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. okurix,
      Çok iyi bir filmdi. Neden daha önce karşıma çıkmamış dedim. :)

      Sil
  4. sosyal medyada tanıtımını görüp merak etmiştim. Bir yandan olay örgüsünü basit gelmişti. Ama senden okuyunca dikkatimi çekti. Göz atacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma Nil,
      Kurgu, oyunculuklar ve geçişler harikaydı.
      Ben de sosyal medyada görüp listeme almıştım. :)

      Sil
  5. Yazıyı okurken bile o kadar heyecan yaptım ki izlersem pişmam olmam gibi geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Çok mükemmel bir filmdi. :)

      Sil
  6. izlemişim daha önce bu filmi ama bi daha izledim yine çok heycanlandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Böyle bir film daha ne zaman denk gelir bilmiyorum. Çok iyiydi gerçekten de. Bu adamın önerdiğin dizisini izliyorum. Başları biraz karmaşık geldi ama iyi gidiyor. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER